Carrasco geeft opvallende draai aan transfer: "Niet voor het geld, maar..."

Carrasco geeft opvallende draai aan transfer:
Dinsdag 27 februari 2018 - 07:46   I  

Weer een Rode Duivel die in China gaat voetballen. Gisteren liet Carrasco weten dat hij Atlético Madrid zal verlaten voor een avontuur in China, bij promovendus Dalian Yifang, in het noordoosten van China. Daar kan het trouwens ontzettend koud zijn, al zal Yannick Carrasco zich kunnen opwarmen aan de vele euro's die hij er zal verdienen. Hij kan er zelfs zijn open haard mee aansteken.

Het bedrag dat hij zal verdienen is dan ook niet min. Een slordige 10 miljoen euro, netto nota bene. En dat vier jaar lang, met een optie voor een extra jaar. De 24-jarige Carrasco zal dan 28 of 29 zijn en kan dan beginnen uitkijken naar een ploeg om zijn carrière af te sluiten. Of nog een grote transfer versieren. Of wie weet wat de toekomst brengt.

Rode Duivels?

Zijn toekomst bij de Rode Duivels, komt die nu in gevaar? Zo leek Axel Witsel voor zijn verhuis naar China incontournable bij de nationale ploeg, maar die status is hij toch kwijt. Nu zeker, want Moussa Dembélé speelt de pannen van het dak in Engeland. Of Witsel hetzelfde doet in China weet niemand, want er kijkt geen kat naar de Chinese competitie.

Chris Van Puyvelde, technisch directeur van de voetbalbond, ziet alvast geen probleem. “Zeker op korte termijn niet. Ik heb liever een Carrasco die in China wedstrijden speelt dan een Carrasco die niet meer mag meedoen bij Atlético Madrid en nukkig rondloopt. Bovendien zal hij in China moeten bewijzen dat hij dat geld waard is. Intussen zitten daar toch al een heleboel gereputeerde internationale trainers die hun vak kennen", aldus Van Puyvelde in Het Laatste Nieuws.

Ook Carrasco benadrukt dat hij nog steeds naar het WK in Rusland wil. “Het feit dat ik Europa verlaat, doet geenszins afbreuk aan mijn verlangen om deel te nemen aan het WK dat eraan komt. Ik zal al het nodige doen om de bondscoach ervan te overtuigen dat ik klaar ben om deze zomer deel te nemen aan het WK", aldus Carrasco.

Niet voor het geld

Dat Carrasco pakken geld gaat verdienen staat buiten kijf. Toch is dat niet de reden van zijn transfer. Volgens de Rode Duivel klopt het sportieve plaatje in China én wil hij de Chinese competitie naar een hoger niveau tillen. Ook voor andere zaken, die hem persoonlijk aangaan, heeft hij nu de kans om zich te ontwikkelen.

“Het Chinese kampioenschap is in volle groei, de werkomstandigheden zijn fantastisch, de spelers en de supporters beschikken er over moderne infrastructuur en het spelniveau wordt elk seizoen beter. Net zoals Hulk, Fabio Capello en uiteraard ook mijn vriend Axel Witsel wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van het voetbal in dit land, dat gek is op sport. Naast het voetbal, dat uiteraard mijn prioriteit blijft, biedt China mij ook de kans om persoonlijke en professionele projecten te ontwikkelen die mij na aan het hart liggen, met name in het domein van de e-sport", dat liet Carrasco zelf weten in een persbericht.

Poll: Is geld de hoofdreden volgens u?

TAGS  I  Carrasco  I   Atlético Madrid

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024