Spelen Vermaelen en deze Rode Duivel binnenkort samen bij Barcelona?

Spelen Vermaelen en deze Rode Duivel binnenkort samen bij Barcelona?
Dinsdag 27 februari 2018 - 08:51   I  

Thomas Vermaelen is een van de weinige Belgen die ooit voor Barcelona heeft mogen voetballen. Zo speelde Fernand Goyvaerts tussen 1962 en 1965 voor Barcelona. Nadien trok hij ook nog naar Real Madrid, waardoor Goyvaerts tot op heden nog steeds de enige Belg is die ooit voor beide Spaanse topclubs uitkwam. Dat er niet veel Belgen voor het grote Barcelona hebben gevoetbald bewijst nog maar eens hoe moeilijk het is om als kleine Belg een plaats te veroveren in het sterrenelftal van Barcelona.

Toch zou daar binnenkort nog een Belg kunnen bijkomen. Independent weet namelijk dat Barcelona de toestand van Toby Alderweireld nauwlettend in het oog houdt. De verdediger van de Spurs lijkt een impasse te hebben bereikt. Speler en ploeg vinden elkaar niet en het einde van Alderweireld bij Tottenham is dan ook in zicht.

Bij Barcelona zou Alderweireld dan samenspelen met Thomas Vermaelen, die dit seizoen helemaal is ontbolsterd bij Barcelona. Na enkele blessures van teamgenoten kreeg de Rode Duivel, die zelf een hele tijd sukkelde met blessures, zijn kans. De verdediger greep die met beide handen.

Veel interesse

De interesse in de speler is niet mals. Zo zouden volgens de geruchten liggen Manchester City, Chelsea en Real Madrid alvast op de loer om straks met Alderweireld aan de haal te gaan. Toch niet de kleinste clubs die hengelen naar de diensten van de Rode Duivel, die normaal gezien ook bij de nationale ploeg een vaste waarde is.

Zoals het er nu naar uitziet, is Alderweireld dan ook bezig aan zijn laatste maanden bij Tottenham. Onze landgenoot heeft nog een doorlopend contract tot de zomer van 2020, maar Tottenham wil Alderweireld liefst zo snel mogelijk verkopen zodat het nog een aardige transfersom kan opstrijken.

Poll: Zou u Alderweireld en Vermaelen samen aan het werk willen zien bij Barcelona?

TAGS  I  Barcelona  I   Alderweireld  I   Vermaelen  I   Tottenham

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024