Premier League staat voor historische ingreep

Premier League staat voor historische ingreep
Dinsdag 27 februari 2018 - 11:46   I  

De Premier League staat voor een historische verandering. De Engelse voetbalbond zou namelijk een akkoord hebben om een winterstop van twee weken in te voeren, al is de periode best opvallend!

De Engelse voetbalbond FA staat op het punt een historische beslissing te nemen. In overleg met de organisatie van de Premier League en de EFL (English Football League) zou er namelijk een overeenkomst zijn om een winterstop van twee weken in te voeren. Dat schrijft The Times. Opvallend genoeg zou deze rustperiode pas doorgaan in februari, net voor de hervating van de Europese competities. Dat wil zeggen dat het voetbal rond Kerst en Nieuwjaar volledig intact blijft. 

De winterstop kan pas in het seizoen 2019/2020 worden ingevoerd. "De huidige competitieopzet van de Premier League is gebonden aan het contract voor de televisierechten, en dat loopt pas af in 2019", liet Martin Glenn, voorzitter van de FA, aan The Guardian weten. De onderbreking komt er alleen voor clubs uit de Premier League. Door het invoeren van de winterstop zal er waarschijnlijk ook gesleuteld worden aan de formule van de FA Cup.

Poll: Is een winterstop noodzakelijk in Engeland?

TAGS  I  Premier League  I   FA  I   EFL  I   Winterstop  I   Kerstvoetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024