Topspeler Manchester United verdacht van matchfixing

Topspeler Manchester United verdacht van matchfixing
Dinsdag 27 februari 2018 - 16:50   I  

Het ziet er somber uit voor de spelers die in het seizoen 2010-2011 actief waren voor Real Zaragoza en Levante. Maar liefst 36 voetballers, onder wie een topspeler van Manchester United, worden verdacht van matchfixing. Nu wordt er een celstraf van maar liefst vier jaar tegen hen geëist.

Donkere wolken pakken zich samen boven het hoofd van Ander Herrera. De Spaanse middenvelder zou betrokken zijn bij een matchfixing-zaak. De Spaanse openbare aanklager eiste aanvankelijk een celstraf van twee jaar en een schorsing in het voetbal van zes jaar voor een dertigtal voetballers. Maar de advocaten van de Spaanse voetbalbond eisen nu een verdubbeling van die celstraf, dat schrijft The Independent

Het schandaal dateert uit het seizoen 2010-2011. De zaak kwam in 2014 al aan het licht, maar destijds was er niet voldoende bewijs. Volgens de openbare aanklager is dat er nu wel. Zaragoza, waar Ander Herrera op dat moment actief was, zou in 2011 bijna 1 miljoen euro hebben betaald aan de spelers van Levante om het onderlinge duel te verliezen. Zaragoza won de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-1 en degradeerde zodoende niet. Andere bekende namen in de zaak zijn Gabi Fernandez van Atletico Madrid en Leicester-speler Vicente Iborra. Het proces zal in het voorjaar van 2019 van start gaan.

Messi, Sánchez en Mascherano

Ook Lionel Messi, Alexis Sánchez en Javier Mascherano werden in het verleden al eens veroordeeld. Het drietal werd schuldig bevonden aan belastingontduiking. Maar Spaanse rechters kunnen beslissen dat mensen zonder strafblad een straf van minder dan 2 jaar niet moeten uitzitten. Dat was ook bij dit drietal het geval. De eis van de Spaanse advocaten kan dus een immens verschil maken voor de verdachten.

Poll: Moeten ze deze spelers levenslang schorsen?

TAGS  I  Manchester United  I   Matchfixing  I   Levante  I   Real Zaragoza  I   Ander Herrera  I   Gabi  I   Iborra

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024