Wijziging Champions League heeft grote gevolgen voor de voetbalfans

Wijziging Champions League heeft grote gevolgen voor de voetbalfans
Dinsdag 27 februari 2018 - 18:16   I  

Het grootste tornooi voor clubs blijft ongetwijfeld de Champions League. De beste ploegen nemen het iedereen seizoen opnieuw tegen elkaar op. Vaak zijn het dezelfde ploegen die tot op het einde van het tornooi meestrijden, maar een deelname alleen al levert heel wat geld op. Vraag maar Club Brugge en Anderlecht, die de voorbije twee seizoenen mochten genieten van het kampioenenbal.

Traditiegetrouw beginnen de wedstrijd in de Champions League telkens om 20u45. Mensen kunnen na het werk nog rustig iets eten en dan doorrijden naar het stadion om hun ploeg aan het werk te zien. Alleen in Rusland, daar worden de wedstrijd om 18u afgewerkt.

De UEFA heeft nu beslist om de aanvangsuren van de Champions League-wedstrijden te veranderen. Naar het voorbeeld van de Europa League zullen de wedstrijden nu ook in de Champions League opgesplitst worden in de vooravond en de latere avond. Voor de Champions League worden dat 18.55u en 21u. Iets moeilijker dus voor de mensen die na hun werk nog naar het stadion moeten geraken.

Belgische afgang

De voorbije twee edities konden de Belgische voetbalfans niet echt trots zijn op de prestaties van de Belgische ploegen. Club Brugge haalde roemloos een 0/18 en Anderlecht deed met 3/18 niet veel beter. Een pijnlijke afgang dus voor de Belgische topclubs, die er dan weer wel een flink centje aan konden overhouden.

Het format van de Champions League blijft ongewijzigd, met 32 teams in de groepsfase. Het aantal teams dat rechtstreeks gekwalificeerd is voor de poulefase stijgt wel naar 26. Dat betekent dat er nog maar 6 ploegen uit de kwalificaties zullen komen. Dat schrijft Sporza nog.

Poll: Vindt u het slim om die wedstrijden op te splitsen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   Champions League

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024