Nieuwkomer AA Gent: "Ze hebben de voetballer in mij gedood"

Nieuwkomer AA Gent:
Dinsdag 27 februari 2018 - 19:43   I  

AA Gent is bezig aan een knappe reeks en heeft heel wat achterstand goedgemaakt op de top van het klassement. Vanderhaeghe heeft het vertrouwen in de ploeg er opnieuw ingekregen en enkele spelers hebben dat vertrouwen ook niet geschaad.

Zo speelt Roman Yaremchuk momenteel op een zeer hoog niveau. Hij had duidelijk wat tijd nodig om zich aan te passen, maar nu is de ex-speler van Dinamo Kiev van goudwaarde voor AA Gent. In de laatste wedstrijden was hij telkens beslissend en hij zou ook graag beslissend blijven.

Dat hij het in begin moeilijk had gaf de aanvaller toe in Sport/Voetbalmagazine. Volgens hem had hij nul zelfvertrouwen toen hij in Gent toekwam en heeft hij hard moeten werken om te staan waar hij nu staat, al heeft hij daar vooral ook AA Gent voor te bedanken.

Moeilijke periode in Kiev

Veel vertrouwen kreeg hij in het Oekraïnse Kiev niet. Meer zelfs, ze hebben daar de voetballer in hem gedood. "Toen ik bij Gent arriveerde had ik nul zelfvertrouwen. Dinamo Kiev had de voetballer in mij gedood, het plezier in het spelletje was weg. Ik voelde daar de ontevredenheid en de boze blikken van mijn ploegmaats en de trainers, alsof ik alleen maar slechte dingen deed. Bij Gent krijg ik respect en steun, ik voel me gewaardeerd. Vanaf mijn tiende zat ik bij Dinamo Kiev. Bij de jeugd probeerde ik mij te bewijzen met daden, niet met woorden. Ik vind nog steeds dat ik meer kansen verdiende bij de eerste ploeg", aldus Yaremchuk.

Professionele club AA Gent

Bij AA Gent werd hij wel goed begeleid en dat resulteert nu ook in doelpunten. Volgens hem kan Kiev dan ook iets leren van het professionalisme van AA Gent. "Ik weeg nu vier kilo meer dan toen ik hier aankwam. Spiermassa, hè. Ik kreeg meteen schema's mee: een strikt dieet, veel fitness en extra trainingen. De sleutel is hard werken en jezelf niet voorliegen. Wedstrijdritme deed ik op bij de U21 van Gent. Je mag niet vergeten: ik kwam toen het seizoen al bezig was, terwijl ik fysiek zeker niet top was. Ik ben aangenaam verrast door de professionele begeleiding bij AA Gent. Dinamo Kiev mag dan wel bekendstaan als de topclub van Oekraïne, ze kunnen daar nog veel leren van hoe men het hier aanpakt."

Poll: Is Yaremchuk een aanwinst voor AA Gent?

TAGS  I  AA Gent  I   Yaremchuk  I   Dinamo Kiev

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024