KV Kortrijk trekt niet op volle kracht naar Club Brugge

KV Kortrijk trekt niet op volle kracht naar Club Brugge
Dinsdag 27 februari 2018 - 19:56   I  

KV Kortrijk is onder Glen De Boeck uitgegroeid tot een kandidaat voor Play-Off I. Meer zelfs, voorlopig staan De Kerels gewoon zesde en moeten ze dus in de laatste twee wedstrijden hun voorsprong proberen verdedigen. Een sinecure wordt dat niet, want zaterdag wacht de West-Vlaamse derby op het veld van Club Brugge.

Toch zal Kortrijk iets moeten rapen na de nederlaag tegen Zulte Waregem. Standard en Antwerp zullen niet blijven morsen met de punten en De Boeck heeft liever alles in eigen handen op de laatste speeldag. Daarvoor wint het dus best in Jan Breydel.

Club Brugge daarentegen heeft nog steeds een stevige thuisreputatie en zal de kritiek van zich af willen spelen voor het eigen publiek. Bovendien beginnen de twijfels rond de fiere leider stilaan maar zeker groter te worden en met twijfels trekt Leko liever niet naar Play-Off I.

Schuiven van De Boeck

Glen De Boeck zal trouwens wat moeten schuiven met zijn pionnen. Bennard Kumordzi liep afgelopen speeldag tegen zijn vijfde gele kaart aan en is geschorst. Ook voorin zal het schuiven worden voor de trainer van KV Kortrijk, want Perbet mag niet spelen tegen Club Brugge, zijn moederclub.

Volgens Het Nieuwsblad is de kans groot dat Lepoint centraal achterin zal spelen. Man in vorm Chevalier zal dan naar het centrum getrokken worden en De Smet zal op de flank geplaatst worden. Op die manier zal KV Kortrijk toch iets proberen rapen op het veld van de leider.

Verlengt De Boeck?

Of KVK nu Play-Off I haalt of niet, het parcours van Glen De Boeck mocht er zijn. Onlangs was De Boeck nog te gast in Extra Time. Daarin ging het over een contractverlenging. De besprekingen zijn dan ook volop aan de gang, maar voorlopig is die er nog niet.

De Boeck liet toen weten dat hij niet zo snel zou tekenen. Hij wil niet meer dezelfde fout maken als vroeger en wil bepaalde zekerheden met het oog op volgend seizoen. Eentje kreeg hij onlangs al, want Teddy Chevalier verlengde zijn contract.

Poll: Haalt KVK Play-Off I?

TAGS  I  KV Kortrijk  I   Club Brugge  I   De Boeck

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024