Opmerkelijk: Niet Simons maar dit Brugs icoon is de oudste veldspeler ooit

Opmerkelijk: Niet Simons maar dit Brugs icoon is de oudste veldspeler ooit
Dinsdag 27 februari 2018 - 23:08   I  

Timmy Simons brak afgelopen weekend zogezegd het record van oudste veldspeler ooit in België met zijn invalbeurt tegen Standard. Dat blijkt niet waar te zijn, al speelde de oudste veldspeler ook voor Club Brugge en leidde hij hen als kapitein zelfs naar de eerste titel ooit.

Afgelopen zondag brak Timmy Simons zogezegd het record van oudste veldspeler ooit op de Belgische velden. Tijdens zijn invalbeurt tegen Standard was Simons 41 jaar, 2 maanden en 14 dagen oud. STVV tweette echter deze ochtend dat hun eigen clubheld Jan Van Oirbeek de oudste veldspeler ooit was in België. Hij speelde zijn laatste wedstrijd toen hij 41 jaar, 5 maanden en 16 dagen oud was.

Al klopt de bewering van STVV ook niet. Hector Goetinck zou volgens sommigen (bijna) 42 zijn geweest toen hij in 1928 zijn laatste wedstrijd voor FC Brugeois, het toenmalige Club, speelde. Goetinck speelde zijn hele carrière voor de Bruggelingen en was zelfs kapitein toen de West-Vlamingen hun eerste titel veroverden. Na zijn carrière bij Brugge werd hij zelfs nog een tijdje bondscoach van de Rode Duivels. Er is dus nog werk aan de winkel voor Simons!

Poll: Gaat Simons het record van Goetinck nog verbreken?

TAGS  I  STVV  I   Timmy Simons  I   Club Brugge  I   Hector Goetinck  I   Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024