Fans op plek gezet na kritiek op Van Holsbeeck: "Kijk eens naar transfers"

Fans op plek gezet na kritiek op Van Holsbeeck:
Woensdag 28 februari 2018 - 06:27   I   door Redactie

Herman Van Holsbeeck ligt zwaar onder vuur bij Anderlecht. Afgelopen zondag tegen Moeskroen (5-3) eisten de fans van Anderlecht het ontslag van de manager. Ze pikken het niet dat hij zo'n slechte transfers realiseerde tijdens de wintermercato. Van Holsbeeck krijgt nu echter steun van Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad.

Anderlecht haalde Kenny Saief, Lazar Markovic, Ryota Morioka en Sylvère Ganvoula keerde vervroegd terug van zijn uitleenbeurt bij KV Mechelen. Onder meer Sofiane Hanni en Nicolae Stanciu werden verkocht. Anderlecht wilde nog een topspits halen, maar uiteindelijk haakte paars-wit af voor Alkesandar Mitrovic omdat Lukuasz Teodorczyk niet weg raakte.

Nuance

Marc Coucke, de nieuwe voorzitter, zei afgelopen weekend nog in de kranten dat hij helemaal niet zo'n beperkingen had opgelegd en RSCA dus wel nog kon uitpakken op de transfermarkt. Van Holsbeeck beweerde dat hij financieel aan handen en voeten gebonden was. De manager van RSCA krijgt er heel veel kritiek voor.

Desondanks vallen die transfers best mee. "Herman Van Holsbeeck ligt onder vuur omdat hij tijdens de wintermercato de mist ingegaan zou zijn. Als we de cijfers bekijken, verdient dat nuance", benadrukt Ludo Vandewalle. "Saief en Morioka zijn onvervalste basisspelers, de teruggekeerde Ganvoula scoorde toch ook al twee keer. Alleen die Markovic, op het laatste in paniek en niet geheel fit aangetrokken, blijft een vraagteken."

Club Brugge

Zo is de transferperiode van Club Brugge volgens Vandewalle zeker niet beter verloren. Althans, toch niet langs de inkomende zijde. "Club sukkelt met zijn doelmannen ­Gabulov en Vermeer, maar Scholz en vooral Mitrovic zijn jongens voor de basis. Iets wat van de matige Tomecak niet kan worden gezegd", zegt hij.

Poll: Vind jij dat Van Holsbeeck behoorlijk goeie inkomende transfers heeft gerealiseerd?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vandewalle  I   Van Holsbeeck

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024