KV Mechelen of Eupen? "Heel België hoopt dat zij zich redden"

KV Mechelen of Eupen?
Woensdag 28 februari 2018 - 09:36   I   door Redactie

KV Mechelen staat op twee speeldagen van degradatie naar 1B. Het is KVM of Eupen. Mechelen staat momenteel laatste vanwege minder gescoorde goals dan Eupen. Het beloven nog twee spannende speeldagen te worden. Volgens analist Wim De Coninck hebben de meeste fans van het Belgische voetbal al wel een kant gekozen.

Op een paar mensen in de Oostkantons na duimt iedereen in het Belgische voetbal voor KV Mechelen in de strijd om de degradatie, maar ik denk dat ze het daar hard zullen betreuren dat play-off 3 niet meer bestaat. Drie keer gelijk en één keer winst onder Dennis van Wijk - Excel Mouscron tel ik even niet mee, want hij was er pas - maar toch in nauwe schoentjes", zegt De Coninck in Sport/Voetbalmagazine

Rits

Tegen Charleroi had KVM kunnen winnen. Het gebeurde echter niet. "Uitgerekend door het missen van een strafschop door Mats Rits, de man die zijn verantwoordelijkheid nam en weer tot bloei kwam onder deze trainer. Je kan het moeilijk geloven, maar de stand liegt niet. Een moeilijk programma (naar Standard en thuis tegen Waasland-Beveren), het minste aantal goals (27), .."

Intussen is ook Lokeren nog steeds niet zeker van het behoud. Gelukkig moeten ze volgend weekend niet op Daknam spelen, maar in Moeskroen", zegt De Coninck. "Lokeren is immers de ploeg met de slechtste thuisreputatie van het seizoen. Ze kijken er nog even bang achterom, maar ik zie Eupen én KV Mechelen geen zes op zes halen."

Pijnpunt

De Coninck legt de vinger op de wonde "Trainer Peter Maes constateerde alweer een gebrek aan strijdlust en inzet, niet de eerste keer. Als Lokeren in de omschakeling kan spelen en wordt onderschat, kan het gevaarlijk zijn, maar zelf het spel maken, is zeer moeilijk."

Poll: Hoop jij ook dat KV Mechelen zich redt?

TAGS  I  De Coninck  I   KV Mechelen  I   Lokeren

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024