'Bölöni moet deze speler in de basis zetten om kans te maken op Play-Off I'

'Bölöni moet deze speler in de basis zetten om kans te maken op Play-Off I'
Woensdag 28 februari 2018 - 11:16   I  

Antwerp dat niet meedoet in Play-Off I. Het is een gedachte waarmee we voor nieuwjaar zelfs niet durfden spelen. Nu wordt het stilaan de harde realiteit. Met nog twee wedstrijden te spelen staat Antwerp niet eens in de top 6 en de punten blijven al een tijdje achterwege. Punten pakken in de komende twee wedstrijden (Eupen thuis en Anderlecht uit) wordt dan ook een must.

Bölöni lijkt het momenteel ook niet meer echt te weten. Tegen Racing Genk schoof hij nog volop met zijn pionnen en leverde hij voetballend vermogen in voor duelkracht en defensieve organisatie, maar dat leverde niets op. Buiten schorsingen dan voor de Roemeen zelf en voor verdediger Batubinsika.

Mentale tik tegen Club Brugge

Nochtans leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. Na de winterstop leek Antwerp zelfs op weg naar een 2-0 overwinning tegen Club Brugge, maar in de slotminuten keerde Club op miraculeuze wijze terug. Dat bleek een stevige mentale tik voor Antwerp, dat normaal gezien vertouwen had moeten putten uit de wedstrijd tegen de leider.

Nadien ging het dan ook bergaf met Antwerp en de achtervolgers konden de punten wel pakken. Het zag Racing Genk over zich heen springen en ook KV Kortrijk en Standard staan plots nog voor de jongens van Bölöni. Nog minstens twee clubs moeten ze dus inhalen en daarvoor hebben ze punten nodig.

Hairemans de Redder

Het Laatste Nieuws deed eens onderzoek naar de invloed van publiekslieveling Geoffry Hairemans en kwam tot een opvallende conclusie. Met Hairemans haalt Antwerp veel meer punten. Geen speler is zo belangrijk voor het puntengewin als Hairemans. Met hem aan de aftrap, plukt Antwerp gemiddeld 1,64 punten per match oftewel 36 op 66 in totaal. Dat staat voor 55 procent. Een gemiddelde dat zelfs Bolat, Haroun of Borges niet halen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De laatste weken komt hij niet meer voor in de plannen van Antwerp en met die statistiek indachtig is dat toch zeer vreemd. Ook Antwerp-icoon Rudi Smidts weet niet wat er aan de hand is. "Ik heb links en rechts proberen te vragen wat er aan de hand was. Niemand kon me een reden geven. Toch een beetje raar", aldus Smidts in Het Laatste Nieuws.

Pitroipa dan maar

Een speler die de rol van Hairemans op zich heeft genomen is nieuwkomer Pitroipa. Die kan die rol voorlopig nog niet inlossen. "Een ander type dan Hairemans. Een uitstekende dribbelaar, maar hij gaat vaker voor eigen succes. Daar kiest Bölöni blijkbaar voor en dat moet je respecteren", dat zegt Eric Van Meir nog in Het Laatste Nieuws.

 

Poll: Moet Hairemans in de basis staan tegen Eupen?

TAGS  I  Antwerp  I   Hairemans  I   Pitroipa

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024