Update over blessure: Neymar moet onder het mes en is lange tijd out

Update over blessure: Neymar moet onder het mes en is lange tijd out
Woensdag 28 februari 2018 - 21:40   I  

PSG heeft heel wat talent kunnen verzamelen in het Parc des Princes. Met Cavani, Mbappé en Neymar loopt er in Parijs misschien wel de meest gevreesde voorhoede ter wereld rond. Jeugdig enthousiasme, gemengd met bakken talent en ervaring van ware doelpuntenmachines zorgen er regelmatig eens voor vooroorlogse uitslagen in de Ligue 1. Het hoofddoel blijft echter de Champions League.

En net die ambities hebben recent een deuk gekregen. PSG leek op weg naar een uitstekende uitgangspositie op het veld van Real Madrid, maar liet zich op het einde van de wedstrijd nog ringeloren. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de Madrilenen, waardoor PSG nu thuis vol aan de bak moet.

Zonder Neymar

Op hun Braziliaanse superster Neymar kunnen ze alvast niet rekenen in Parijs. Neymar blesseerde zich tijdens de wedstrijd tegen Marseille. Hij sloeg zijn voet volledig om en de gevolgen zijn dan ook enorm. Eerst werd er nog gehoopt dat de blessure zou meevallen, maar dat blijkt nu toch niet zo te zijn.

De wedstrijd tegen Real Madrid leek al snel te vroeg te komen, al liet Unai Emery nog uitschijnen in het begin dat de Braziliaan misschien toch fit zou geraken. Zijn vader en zijn makelaar maakten vanmiddag het trieste nieuws bekend aan ESPN

Lange tijd out

PSG heeft nu bevestigd dat Neymar wel degelijk onder het mes moet. Dat liet de leider in de Franse competitie zelf weten via haar website. Vandaag werd er een rapport gemaakt door de medische staff van Paris Saint-Germain en die van de Braziliaanse ploeg. Aan het einde van dit rapport en in samenspraak met de speler, werd besloten om de chirurgische optie te kiezen. Neymar Jr zal op het einde van de week in Brazilië worden geopereerd door Dr. Rodrigo Lasmar en wordt daar bijgestaan door professor Saillant.

PSG zal het nu dus een tijdje zonder Neymar moeten doen. Eerdere berichten spraken nog van 6 tot 8 weken, waardoor Neymar een groot deel van het slot van de competitie mist. Het wordt ook afwachten of we Neymar nog in de Champions League aan het werk kunnen zien dit seizoen. De terugwedstrijd tegen Real Madrid, zonder Neymar, kan de exit betekenen voor PSG.

Dominantie in Ligue 1

Vooral voor de Champions League is dit slecht nieuws voor PSG. In de Franse competitie lijken de Parijzenaars freewheelend op weg naar de titel. Het heeft namelijk al 14 punten voorsprong op de eerste achtervolger Monaco. En in Frankrijk worden de punten op het einde niet gedeeld door twee.

Poll: Kan PSG Real Madrid uitschakelen zonder Neymar?

TAGS  I  PSG  I   Neymar  I   Real Madrid

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024