Mulder over Carrasco: "Wat had hij anders moeten doen?"

Mulder over Carrasco:
Woensdag 28 februari 2018 - 12:39   I  

Yannick Carrasco is geen speler meer van Atlético Madrid, maar wel van Dalian Yifang, een naam die lijkt op een namaakbruistablet tegen hoofdpijn. De 24-jarige Rode Duivel was op een zijspoor beland bij Atlético en zag geen andere uitweg dan in China te gaan voetballen. Naar eigen zeggen niet voor het geld, maar wel voor het voetbal. Jan Mulder is in Het Laatste Nieuws opvallend mild voor de jonge voetballer.

Mulder beseft dat Carrasco niet meer aan spelen toekwam in Spanje en dat een transfer dan een logische keuze is lijkt een evidentie. Dat hij koos voor China kan hij enigszins wel begrijpen, want volgens Mulder is Carrasco niet gemaakt voor de absolute top. Barcelona en Real Madrid zijn bijvoorbeeld te hoog gegrepen voor de Rode Duivel.

"Wat had hij anders kunnen doen dan zijn gram halen in een verre uithoek van het topvoetbal? Barcelona en Real Madrid lijken me te hoog gegrepen. Everton? Arsenal, heel misschien? Bayern München? Denk het niet, Carrasco is een topspeler met wisselvallige prestaties", aldus Mulder.

Gevolgen voor de Rode Duivels?

Dan rest er natuurlijk de vraag of zijn keuze voor China hem een WK-ticket naar Rusland heeft gekost of niet. Volgens Mulder alvast niet, want hij vergelijkt de situatie van Carrasco met die van Witsel. Ook hij wordt nog steeds opgeroepen door Martinez en speelt gewoon zijn spel bij de nationale ploeg.

"In China staat hij elke zondag in de basis van Dalian Yifang, wat gunstig is voor zijn kansen op het WK. Axel Witsel heeft er ook geen seconde onder geleden toen hij voor ontelbare euro’s naar Tianjin Quanjian trok. Witsel speelde gewoon zijn normale spel bij de Rode Duivels verder. Bondscoach Martínez houdt al zijn pupillen scherp in de gaten, of ze nou in Manchester, Londen of Dalian hun balletje trappen, zoals De Bruyne, Hazard en Carrasco", besluit Mulder.

Poll: Zal dit zijn plekje bij de Rode Duivels kosten?

TAGS  I  Carrasco  I   Atlético Madrid  I   Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024