'Ex-speler RC Genk wordt op Neymar na duurste speler ooit'

'Ex-speler RC Genk wordt op Neymar na duurste speler ooit'
Woensdag 28 februari 2018 - 13:39   I  

Racing Genk heeft de voorbije jaren al heel wat jonge spelers met een gigantische meerwaarde kunnen doorverkopen. Denk maar Courtois, De Bruyne, Leon Bailey of Wilfred Ndidi, die voor heel wat geld naar het buitenland verhuisde. Met die jonge spelers is RC Genk ook de rijkste club van België geworden.

Nu zou een van die ex-spelers weleens heel grote ogen kunnen opentrekken, want volgens het Italiaanse Sky Italia zal Milinkovic-Savic volgend seizoen voor een recordsom vertrekken. De Serviër speelt momenteel nog voor Lazio, maar de absolute wereldtop aast al een tijdje naar de middenvelder.

Het lijkt dan ook onmogelijk voor de Italianen om Sergej Milinkovic-Savic te kunnen houden op het einde van het seizoen. De middenvelder is bovendien nog maar 23 en heeft dus nog een prachtige carrière voor zich. Een carrière die hij volgend seizoen dus zal verderzetten bij een grote club.

Clubs voor het uitkiezen

De ex-speler van Racing Genk heeft de clubs momenteel voor het uitkiezen. De Serviër werd in het verleden al genoemd bij onder andere Juventus, Barcelona, PSG en Manchester United. PSG zou bereid zijn 170 miljoen euro op tafel te leggen, maar dat bedrag is niet eens het hoogste bedrag dat Lazio ontvangen heeft voor het goudhaantje.

Enkel Neymar duurder

Zo zou er volgens het Italiaanse Sky Italia een bod zijn binnengekomen van maar liefst 200 miljoen euro. Wie het bedrag op tafel wil leggen is niet geweten, maar veel clubs kunnen zich zulke bedragen niet veroorloven. Enkel Neymar, 220 miljoen, zou dan duurder zijn. Al kan er nog veel veranderen natuurlijk.

En Racing Genk?

Racing Genk kreeg destijds een flink bedrag voor de middenvelder en had ook een deel op de doorverkoop van de Serviër. Dat heeft Lazio echter afgekocht, waardoor Racing Genk de kassa dus niet zal horen rinkelen tot in Keulen. Dat weet Het Nieuwsblad nog.

Poll: Had u verwacht dat Milinkovic-Savic zo goed zou worden?

TAGS  I  RC Genk  I   Milinkovic-Savic  I   Lazio

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024