'Deze drie topploegen proberen Carrasco komende zomer naar Europa te halen'

'Deze drie topploegen proberen Carrasco komende zomer naar Europa te halen'
Woensdag 28 februari 2018 - 14:55   I  

Carrasco verbaasde deze week iedereen met zijn transfer naar China. De Rode Duivel leek nochtans op weg om een mooie voetbalcarrière in Europa uit te bouwen, maar hij koos nu voor een uitdaging in China. Een keuze die hij naar eigen zeggen niet voor het geld maakte, maar wel omdat hij er het voetbal mee groot kan maken.

Volgens het Spaanse Mundo Deportivo zou dat Chinese avontuur weleens van korte duur kunnen zijn. Zo zouden Arsenal, Bayern München en Juventus zijn situatie op de voet volgen en zullen ze indien mogelijk ook proberen om hem komende zomer al opnieuw naar Europa te halen.

Bayern zou deze winter 60 miljoen euro hebben geboden voor Carrasco, maar dat bod werd niet aanvaard. Iets later liet Atlético hem verrassend gaan voor de helft van dat bedrag. Toch een opmerkelijke beslissing van de Madrileense club.

Big in China

Dat Carrasco nu de grote vedette is van zijn team mag duidelijk zijn. De jonge Belg leek dan ook vol verwachtingen naar China te trekken. Hij hoopt er mee het Chinese voetbal op de kaart te brengen en te werken aan eigen persoonlijke projecten zoals e-sports.

WK als springplank

Het WK komt normaal gezien niet in gevaar voor Carrasco. Ook Witsel wordt nog steeds opgeroepen en hij speelt nu al een tijdje in China. Bovendien heeft Martinez weinig alternatieven op de flank én zal hij wel veel speelminuten krijgen in China. Iets wat in Spanje niet meer het geval was.

Volgens The Sun zou een goed WK bovendien de prijs van Carrasco kunnen laten stijgen. Als hij een goed WK speelt zullen de drie topploegen hem zeker proberen los te weken. De Britse tabloid noemt ook Paulinho als voorbeeld. Die verliet Tottenham in 2015 voor het Chinese Guangzhou Evergande, waarmee hij alles won. Afgelopen zomer ging Barcelona hem halen en daar speelt hij de pannen van het dak.

Poll: Keert Carrasco snel terug naar Europa?

TAGS  I  Carrasco  I   Juventus  I   Arsenal  I   Bayern München

woensdag 25 mei 2022

dinsdag 24 mei 2022

maandag 23 mei 2022