Straffe onthulling: 'Zonder dit had Venanzi Standard moeten verkopen'

Straffe onthulling: 'Zonder dit had Venanzi Standard moeten verkopen'
Woensdag 28 februari 2018 - 17:27   I   door Redactie

Standard kon behoorlijk wat geld innen in de voorbije dagen. De meerwaarde op de verkoop van Jonathan Vieira leverde de Rouches 4 miljoen euro op. Nu werd ook Orlando Sa nog aan een Chinese club verkocht. Standard kon dat goed niet weigeren, want het ging om maar liefst 8 miljoen euro.

Nu blijkt dat de centen ook broodnodig waren voor Standard. Dat zegt journalist Sacha Tavolieri op Twitter. De financiële cijfers zouden rood kleuren. Er hingen zeer donkere wolken boven Sclessin en boven voorzitter Bruno Venanzi, die nog maar enkele jaren geleden het roer overnam van Roland Duchâtelet.

Nu komt er dus in korte tijd 12 miljoen euro binnen en dat geld is dus absolutu nodig. Volgens Tavoleri was het zelfs niet uitgesloten dat Venanzi de club noodgedwongen moest verkopen. Dat noodscenario is nu gelukkig voor Standard afgewend. De Rouches kunnen ook maar beter Play-off 1 halen met al de investeringen die zijn gebeurd in de spelersgroep.

Play-off 1

De Luikse club heeft nog twee speeldagen om zich te plaatsen. Te beginnen met komend weekend tegen KV Mechelen. De drie punten zijn een must voor Standard. In de afgelopen twee weken kon Standard niet winnen. Eerst werd er 1-1 gelijkgespeeld bij Charleroi en zondag kwam het niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Club Brugge.

Poll: Vind jij Venanzi een goeie voorzitter voor Standard?

TAGS  I  Standard  I   Venanzi  I   Sa

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024