Juventus klopt Castagne en speelt wéér de finale

Woensdag 28 februari 2018 - 19:49   I   door Redactie

Juventus heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa Italia. De Oude Dame won de terugwedstrijd tegen Atalanta in de halve finale met 1-0. Eerder had Juventus ook al de heenmatch met 0-1 gewonnen in Bergamo. Voor Juventus kan het de vierde opeenvolgende eindzege worden in de Italiaanse beker.

De finale van de beker wordt in Rome gespeeld. Dat zal mét Juventus zijn, op zoek naar een vierde eindzege op rij. Tegen Atalanta scoorde Miralem Pjanic een kwartier voor affluiten in de terugwedstrijd. Dat was meteen ook het enige doelpunt van de wedstrijd.

Echt makkelijk ging het wel niet voor Juventus. In de barre weersmomstandigheden in de Allianz Arena had de thuisploeg het knap lastig met Atalanta. Bovendien kwamen de bezoekers in minuut 65 dicht bij de openingstreffer. Pacu Gomez trof echter de paal. Anders stond alles weer in evenwicht.

Castagne

Twee minuten later trof Douglas Costa namens de thuisploeg het doelhout. Het was echter maar uitstel. Uiteindelijk zou Pjanic met een penalty alle twijfels uitwissen. Voor Atalanta had het de eerste finaleplaats sinds 1996 kunnen worden. Timothy Castagne bleef de hele wedstrijd op de bank. De finale wordt betwist op 9 mei. Juventus neemt het dan op tegen de winnaar van het duel tussen Lazio en AC Milan.

Poll: Denk jij dat Juventus de Coppa Italia zal winnen?