AC Milan via strafschoppen naar de finale van de Coppa Italia

AC Milan via strafschoppen naar de finale van de Coppa Italia
Woensdag 28 februari 2018 - 23:18   I  

Bekervoetbal vanavond in Italië. Eerder kon Juventus zich al plaatsen voor de finale en in onderling duel mochten Lazio en AC Milan beslissen wie het tegen de Oude Dame mocht opnemen. Het werd uiteindelijk na strafschoppen.

In de heenwedstrijd werd het 0-0, waardoor Lazio het in het eigen stadion mocht proberen afmaken. Bij Lazio begon Jordan Lukaku op de bank, hij viel in de tweede helft in voor Marusic, ex-Oostende. Na een vrij evenwichtige eerste helft gingen we rusten met een 0-0.

Dat bleef het ook na de tweede helft en ook de verleningen brachten geen doelpunten op. Al was Kalinic er wel nog erg dicht bij in de slotfase. Strafschoppen moesten dan maar bepalen wie naar de finale mocht.

En ook die strafschoppenreeks werd erg spannend. De doelmannen, Strakosha en Donnarumma, lieten zich allebei opmerken en pakten heel wat strafschoppen. Pas bij de derde poging van AC Milan kon Bonaventura de doelman verschalken. Daarna gingen de strafschoppen wel vlot binnen. Het was uiteindelijk AC Milan dat aan het langste eind trok.

Poll: Wie wint de finale?

TAGS  I  AC Milan  I   Lazio

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024