Anderlecht wil 'jonge toppers' halen: wordt dit de eerste grote aanwinst?

Anderlecht wil 'jonge toppers' halen: wordt dit de eerste grote aanwinst?
Donderdag 01 maart 2018 - 07:46   I  

RSC Anderlecht staat voor enkele belangrijke maanden. Met Marc Coucke beschikt de Brusselse club over een nieuwe voorzitter, en die wil paars-wit opnieuw groot maken. Gaat Coucke komende zomer meteen een eerste keer fors investeren? Het zou best kunnen.

Het Nieuwsblad weet dat Marc Coucke en zijn sportief directeur Luc Devroe van plan zijn om vanaf volgende zomer 'jonge toppers' naar het Constant Vanden Stockstadion te halen. Spelers die kunnen schitteren in de Jupiler Pro League en later, bij een doorverkoop, nog een flinke financiële meerwaarde kunnen opleveren. Dat is alvast het ideale scenario.

Coucke en Devroe hadden bij KV Oostende niet meteen de gewoonte om spelers te huren. Ook bij Anderlecht zou dat vanaf heden een uitzondering moeten worden. De meeste transfers onder de nieuwe voorzitter zullen dan ook definitief zijn. Een grote verandering met het huidige bestuur, dat de voorbije jaren - vaak uit noodzaak en soms uit armoede - spelers ging huren.

Dimata eerste 'jonge topper'?

Oude bekende Landry Dimata staat, ondanks het feit dat hij zou moeten gehuurd worden van VfL Wolfsburg, dan weer wél op het verlanglijstje van Coucke en Devroe. Coucke liet zich in Extra Time ontvallen dat hij de spits met plezier een seizoen zou willen huren van de Duitsers. Wordt Dimata volgende zomer de eerste 'jonge topper' die de overstap naar Brussel maakt? Het zou best kunnen.

Poll: Moet Anderlecht voor Dimata gaan?

TAGS  I  Anderlecht  I   Dimata  I   Wolfsburg

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024