'Deze Belgische eersteklasser wordt volgende week overgenomen'

'Deze Belgische eersteklasser wordt volgende week overgenomen'
Donderdag 01 maart 2018 - 08:48   I  

Het ziet er naar uit dat Lierse het doemscenario van een vereffening kan vermijden. De Pallieters zaten in financieel nauwe schoentjes maar de hoop dat de Lierenaren weldra een nieuwe start kunnen nemen, lijkt nu ook realiteit te worden.

Alles wijst erop dat Lierse het doemscenario van een vereffening en de daarbij horende degradatie naar de tweede amateurklasse kan vermijden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen vandaag. Bronnen menen dat de overname in een stroomversnelling lijkt te geraken en dat er eind volgende week witte rook te verwachten valt op het Lisp. 

Ook aftredend voorzitter Maged Samy stuurt aan op een snelle overname. De Pallieters hebben er namelijk alle belang bij om hun povere licentiedossier zo snel mogelijk te kunnen staven met een nieuwe, frisse visie op de toekomst die de continuïteit van de club met stamnummer 30 moet waarborgen.

De overname is momenteel absoluut geen overbode luxe aangezien de clubkas van Lierse leeg is. Het bestuur wil nog geen uitspraken doen over de potentiële overnemer maar het zou een groep rond David Nakhid (ex-Waregem) kunnen zijn. De voormalige voetballer uit Trinidad en Tobago wordt al sinds december aan de Schapenkoppen gelinkt.

Staking

De voorbije weken werd duidelijk dat het water aan de lippen stond bij de Pallieters. De jeugdtrainers van de club, zo'n vijftigtal, besloten vorige week zelfs in staking te gaan. Zij werden dit seizoen immers nog niet betaald. Het bestuur kan de trainers pas betalen als er een overnemer is. 

Fusie

Er was ook een tijd sprake van een mogelijke fusie. Zo zouden er mogelijkheden liggen met Geel en Turnhout, maar ook Westerlo-voorzitter Herman Wijnants hield de bal niet af. Die fusie lijkt nu zo goed als zeker van de baan.

Poll: Kan Lierse komend seizoen terug promoveren?

TAGS  I  Lierse  I   1B  I   Westerlo  I   Maged Samy  I   Fusie  I   Staking  I   Pallieters  I   Waregem  I   David Nakhid

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024