Coucke heeft meteen al een groot probleem bij Anderlecht

Coucke heeft meteen al een groot probleem bij Anderlecht
Donderdag 01 maart 2018 - 09:32   I  

Marc Coucke maakte vorig weekend dan wel zijn intrede bij RSC Anderlecht, toch is het nog even wachten vooraleer de overname van de Brusselse club in kannen en kruiken is. Officieel is Coucke nog niet de nieuwe grote man bij Anderlecht, en dat zal nog heel even zo blijven ook. Een eerste probleem voor de nieuwe baas van paars-wit, al wist hij op voorhand dat hij daar rekening mee zou moeten houden.

Het Nieuwsblad meldt dat Coucke pas op 26 maart de nieuwe sterke man wordt bij Anderlecht. De Belgische Mededingsautoriteit (BMA) moet de aankoop van Anderlecht nog goedkeuren en pas dan kan de Belgische zakenman het geld voor de overname storten. Als alles volgens plan verloopt, gebeurt dat voor het einde van deze maand. De richtdatum is 26 maart.

Tot dusver mag Coucke niet meer dan wat snuisteren bij Anderlecht en de zaken analyseren. Beslissingen nemen kan en mag de nieuwe baas van paars-wit voorlopig nog niet. Mocht Coucke de regels aan zijn laars lappen en wel al beslissingen nemen, riskeert hij een boete.

Devroe

Doordat niet Coucke, maar wel Roger Vanden Stock voorlopig nog steeds voorzitter van Anderlecht is, laat ook een deal met Luc Devroe – de sportief directeur die Coucke meeneemt van bij KV Oostende – op zich wachten. Officieel kan Coucke de overgang van Devroe nog niet op papier zetten aangezien hij zelf nog niet officieel voorzitter is bij paars-wit. Vervelend voor de nieuwe baas van Anderlecht, maar dat wist hij op voorhand.

Afscheid voor Vanden Stock

Ook het grote afscheid van Vanden Stock zal nog volgen. Afgelopen weekend, tegen Moeskroen, verliep alles erg sereen. Nu is ook duidelijk waarom. De aftredende voorzitter krijgt op 11 maart, tijdens de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Antwerp, een gepast afscheid.

Poll: Ben jij blij met Coucke als nieuwe voorzitter?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht  I   KV Oostende  I   Devroe  I   Vanden Stock

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024