'Devroe neemt beslissing over rol van Bayat bij Anderlecht'

'Devroe neemt beslissing over rol van Bayat bij Anderlecht'
Donderdag 01 maart 2018 - 11:41   I   door Redactie

Veel fans van Anderlecht vragen zich af wat de rol van Mogi Bayat nu wordt na de komst van het duo Marc Coucke-Luc Devroe. Bayat had een zeer grote rol binnen Anderlecht. Hij was zowat de huismakelaar geworden. Vele supporters waren daar helemaal niet over te spreken en hopen dat daar nu een einde aan komt.

Zware clash

Bovendien zijn Coucke en Devroe al niet de beste vrienden met Bayat. De vete liep zeer hoog op in de transfersoap rond Silvio Proto. De doelman verliet in augustus KV Oostende voor het Griekse Olympiakos. Bayat chanteerde KVO toen bijna en dat is bij Coucke en Devroe uiteraard niet in goede aarde gevallen.

Volgens Het Nieuwsblad kunnen de fans gedeeltelijk op beide oren slapen. De invloed van Bayat bij Anderlecht zal verminderen. Anderzijds is het onmogelijk om hem weg te toveren in het Astridpark. "Bayats invloed bij RSCA zal sowieso minderen, maar niet helemaal verdwijnen. Mogi blijft zaakwaarnemer van Vanhaezebrouck, Appiah, Spajic, Kums, Onyekuru en Morioka", schrijft de krant. 

"Als Devroe bijvoorbeeld Appiah voor een goeie prijs wil verkopen, moet hij met Bayat praten. Toch zullen Devroes bevriende makelaars veel meer langskomen in het Astridpark: Liechtenstein, Frenay, De Koster."

Anders werken

Er is ook al een duidelijk verschl tussen Devroe en Herman Van Holsbeeck op vlak van werken. Devroe gaat nog geregeld zelf een speler scouten. Van Holsbeeck deed dat veel minder en viel terug op een netwerk van makelaars. Onder het bewind van Devroe zal de scoutsingscel van Anderlecht nieuw leven worden ingeblazen om alle buitenlandse competities door te lichten.

Poll: Vind jij het een goeie zaak dat de invloed van Bayat bij Anderlecht vermindert?

TAGS  I  Anderlecht  I   Bayat  I   Devroe  I   Coucke

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024