Onwaarschijnlijk verhaal over Dries Mertens: "Hij is een engel"

Onwaarschijnlijk verhaal over Dries Mertens:
Donderdag 01 maart 2018 - 13:40   I   door Redactie

Dries Mertens schittert op het veld. Dat doet hij echter ook naast het veld. Dat blijkt uit een artikel in de Italiaanse krant Corriere della Sera. Mertens blijkt immers heel veel bezig te zijn met liefdadigheid. Het toont aan dat de Rode Duivel het hart op de juiste plaats heeft.

Zo is Mertens heel veel bezig met de daklozen in Napels. "Verkleed met een pet en een donkere bril koopt Dries vaak pizza's voor daklozen. Hij gaat altijd naar verschillende delen van Napels. Plaatsen waar niemand hem herkent en niemand droomt van een selfie", schrijft Corriere della Sera. "In de stilte van de avond zorgt hij voor liefde en barmhartigheid. Hij wil warmte geven aan de mensen van de stad die hem heeft aanvaard." 

Dat is echter nog niet het enige wat Mertens doet. Zo bezoekt hij ook vaak ziekenhuizen. "Op Instagram publiceert hij bijna alles: de kleedkamer, de ontmoetingen met vrienden, feestjes. Maar er is geen spoor van zijn liefdadigheidswerk. Hij zamelt ook kleren in voor kinderen en gaat naar ziekenhuizen om shirts en gadgets te geven aan zijn fans. En het dierenasiel in Ponticelli niet te vergeten. Dat zou gaan sluiten zonder hun hulp. Mertens is een engel, die ook nog goed kan voetballen."

Problemen met Kat

Het is een prachtig artikel over Mertens. De aanvaller beleeft fantastische momenten op het veld. Sinds hij diep in de spits werd gezet bij Napoli scoort hij aan de lopende band en is hij een belangrijke steunpilaar voor de Italiaanse topclub. Anderzijds kende Mertens ook wel wat relationale problemen in het recente verleden. Zo waren hij en zijn vrouw Kat Kerkhofs een tijdje uit elkaar.

Poll: Wist jij dat Mertens zo'n groot hart heeft?

TAGS  I  Mertens  I   Napoli

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024