Deze geflopte spits van 42 miljoen mag transfervrij vertrekken

Deze geflopte spits van 42 miljoen mag transfervrij vertrekken
Donderdag 01 maart 2018 - 18:15   I  

Twee jaar geleden was Jackson Martínez de duurste speler die naar de Chinese Super League trok. Sinds vandaag zit de Colombiaanse spits zonder club. Zijn club Guangzhou Evergrande heeft namelijk besloten om zijn contract per direct te ontbinden.

Het Chinese avontuur van Jackson Martínez zit er alweer op. Zijn club Guangzhou Evergrande, waar Fabio Cannavaro coach is, besloot namelijk om het contract van de Colombiaanse spits te ontbinden. Martínez vertrok in 2016 naar China voor maar liefst 42 miljoen euro, wat op dat moment een Chinees transferrecord was. Maar de spits wist nooit indruk te maken in de Chinese Super League en revalideert ondertussen al anderhalfjaar van een ernstige enkelblessure.

In totaal speelde Martínez slechts 16 wedstrijden voor de Chinese grootmacht. Daarin maakte hij vier doelpunten en gaf hij twee assists. De spits had nog een contract tot het einde van 2019 bij de Guangzhou Evergrande. De Colombiaan heeft, ondanks zijn blessures, met een jaarsalaris van 12,5 mijoen euro toch een leuk zakcentje overgehouden aan zijn verblijf in China.

Goalgetter

Martínez maakte tijdens zijn carrière het meeste indruk bij FC Porto. Daar maakte hij in 143 wedstrijden maar liefst 94 doelpunten. Daarna vertrok de 39-voudige international voor 35 miljoen euro naar Atlético Madrid, maar daar kon hij nooit zijn stempel drukken. Bij de Madrilenen maakte de spits maar twee doelpunten in vijftien competitiewedstrijden.

Poll: Is dit het einde van de carrière van Jackson Martinez?

TAGS  I  China  I   Guangzhou Evergrande  I   Cannavaro  I   Jackson Martínez  I   Colombiaan  I   Flop  I   Atlético Madrid

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024