Extra uitdager voor Club Brugge? “We willen prijzen pakken”

Extra uitdager voor Club Brugge? “We willen prijzen pakken”
Donderdag 01 maart 2018 - 18:35   I  

Club Brugge is nog steeds de fiere leider in de Jupiler Pro League. Maar met de play-offs die voor de deur staan, lijkt de concurrentie wakker te worden. Verschillende ploegen hopen tijdens de play-offs dé uitdager van blauw-zwart te worden. Een gevoel dat ook leeft bij KRC Genk.

In een gesprek met Het Belang van Limburg legt winteraanwinst Ibrahima Seck uit waarom hij Waasland-Beveren inruilde voor Genk. “Genk is een grotere club. Dat merk je aan het palmares en de accommodatie. Het is een club die prijzen wil pakken”, zegt de middenvelder zonder verpinken. Een duidelijk teken dat het Genk menens is om straks met eremetaal terug te keren uit het Koning Boudewijnstadion en de komende jaren mee te strijden voor de landstitel.

Prijzen pakken, het is iets waar Seck vol voor wil gaan met Genk. “Dat is precies wat ik op mijn 28ste eindelijk wil. Je hebt als voetballer pas een topcarrière als je titels wint en bekers pakt. Hopelijk is het over enkele weken op de Heizel al raak.”

Nog geen minuut gemist

Sinds zijn overstap naar de Luminus Arena speelde Seck iedere minuut voor zijn nieuwe werkgever. Dat is geen verrassing voor de Senegalees. “Ik speelde bij Waasland-Beveren ook elke minuut en werd naar Genk gehaald omdat er veel blessures waren op het middenveld. Natuurlijk liep het de eerste wedstrijden niet altijd even vlot, ik arriveerde hier pas drie dagen voor de match tegen Anderlecht.”

“Het duurt even vooraleer je weet hoe je ploegmaats lopen, waar ze de bal het liefst hebben. Maar ik kende de competitie en de trainer goed, ik wist wat van mij verwacht werd. Daarom was ik er zeker van dat het snel zou loslopen.”

Poll: Zal Genk play-off 1 halen?

TAGS  I  Seck  I   Waasland-Beveren  I   RC Genk  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   Anderlecht  I   Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024