Sampaoli laat deze twee absolute wereldtoppers vallen

Sampaoli laat deze twee absolute wereldtoppers vallen
Donderdag 01 maart 2018 - 18:55   I  

Eind maart staan er twee zware oefenduels op het programma van de Argentijnse nationale ploeg. De Zuid-Amerikanen spelen op 23 maart tegen Italië en vier dagen later tegen Spanje. Bij de selectie maakte bondscoach Jorge Sampaoli de opvallende keuze om twee wereldtoppers uit de Serie A te laten vallen.

Vandaag (donderdag, nvdr.) maakte bondscoach Jorge Sampaoli zijn selectie bekend voor de komende twee oefenwedstrijden tegen Italië en Spanje. Opvallend is dat twee sterren uit de Serie A niet bij de selectie zitten. Zowel Paulo Dybala (Juventus) als Mauro Icardi (Inter) vallen buiten de boot voor de oefenduels.

Al is een logische verklaring niet ver te zoeken: zowel Dybala als Icardi zijn nog maar net terug van een blessure. Daarnaast verkeren ze beiden de laatste maanden niet in topvorm. Icardi maakte in zijn laatste zeven wedstrijden slechts twee doelpunten en Dybala is ook al een tijdje op zoek naar zijn fenomenale vorm van eerder dit seizoen.

Nieuw toptalent

De selectie van Argentinië is overigens nog niet helemaal compleet. Het betreft hier namelijk alleen de spelers die buiten Argentinië spelen. Er wordt verwacht dat Lautaro Martínez, die in de Argentijnse competitie furore maakt bij Racing, ook nog wordt opgeroepen. De 20-jarige spits werd de afgelopen maanden hevig gelinkt aan Atlético Madrid, Inter en Monaco en zou zo'n 20 miljoen euro moeten kosten. In twaalf wedstrijden scoorde het toptalent al tien keer en bovendien gaf hij ook al vier assists.

Bekijk hier onder de (bijna voltallige) selectie van Argentinië.

TAGS  I  Messi  I   Dybala  I   Icardi  I   Sampaoli  I   Lautaro Martinez  I   Argentinië  I   Italië  I   Spanje

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024