Antwerp neemt opvallend besluit over zware sancties Bölöni en Batubinsika

Antwerp neemt opvallend besluit over zware sancties Bölöni en Batubinsika
Donderdag 01 maart 2018 - 19:34   I  

Met nog 2 speeldagen te spelen dreigt Antwerp de trein richting Play-Off I te missen. Net nu hangt er Bölöni en Batubinsika een zeer zware straf boven het hoofd. Bölöni omdat hij zich niet kon gedragen tijdens de wedstrijd tegen RC Genk en Batubinsika voor zijn drieste tackle (en rode kaart) op Ndongola.

De Geschillencommissie besliste om Bölöni voor de komende twee wedstrijden te schorsen. Daardoor mist Bölöni dus de laatste twee cruciale partijen tegen Anderlecht en Eupen. Wedstrijden waar Antwerp dus iets moet rapen als het een plekje in de top 6 wil afdwingen.

Antwerp heeft beslist deze straf te aanvaarden. Antwerp moet het nu dus zonder trainer doen in de laatste twee wedstrijden en betaalt 1300 euro boete. Wellicht neemt Wim De Decker gewoon de honneurs waar. Bellen zoals tijdens de wedstrijd tegen Racing Genk zal echter niet mogen.

Monsterstraf Batubinsika

Niet alleen Bölöni wordt gestraft na het bezoek in Genk, maar ook Dylan Batubinsika kan zijn ploeg niet meer helpen om een ticket te veroveren voor Play-Off I. De verdediger kreeg namelijk een straf van maar liefst vier speeldagen, waarvan er wel twee effectief zijn.

Met die straf gaat Antwerp niet akkoord. Ze vinden de straf veel te zwaar en gaan dan ook in beroep tegen de beslissing. Morgen moet de verdediger zich gaan verdedigen. Dan pas weten we of de straf verminderd wordt of niet. Ook een boete van 1600 euro hangt hem boven het hoofd.

Gemene overtreding

De verdediger maakte dan ook een gemene overtreding, net op een moment waarop zowat elke Antwer-speler kookte van woede. Er zat dan ook veel frustratie in de tackle van Batubinsika, die met zijn twee voeten vooruit vol doorging op Ndongala.

Poll: Denkt u dat Batubinsika nu een lichtere straf zal krijgen?

TAGS  I  Antwerp  I   Bölöni  I   Batubinsika

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024