"Ik zit binnenkort samen met Anderlecht. Ze geloven er in mij"

Donderdag 01 maart 2018 - 23:18   I  

RSC Anderlecht verhuurt ieder seizoen opnieuw heel wat getalenteerde spelers. Aan het begin van dit seizoen besloot ook aanvaller Jorn Vancamp om zijn geluk elders te gaan beproeven. Vancamp speelt op uitleenbasis bij Roda JC en daar doet hij het goed.

De 19-jarige Vancamp stond altijd te boek als een goaltjesdief en hoopt op termijn dan ook door te breken bij Anderlecht. "Na de wedstrijd tegen Saint-Étienne verlengde Anderlecht mijn contract tot 2019. Een teken dat ze in mij geloven. Binnenkort zullen mijn zaakwaarnemer en begeleider samenzitten met Anderlecht om mijn toekomst te bespreken", vertelt Vancamp in gesprek met Anderlecht-online.

De beloftevolle spits hoopt op een kans tijdens de voorbereiding op volgend seizoen. "Ik hoop dat ik mezelf kan bewijzen tijdens de voorbereiding. Wat speelminuten krijgen in oefenwedstrijden, enkele doelpuntjes maken en voor je het weet ben je vertrokken. Het is en blijft mijn droom om het te maken bij Anderlecht. Is het niet volgend seizoen, dan hopelijk erna.”

Fysiek en mentaal aanpassen

In de Eredivisie zette Vancamp ook duidelijk stappen vooruit. "Bij de beloften van Anderlecht speelden we 90 minuten op de helft van de tegenstander, dat is hier anders. In een A-elftal zijn er meer fysieke contacten en is het hard werken. Dit is echt mannenvoetbal met veel fysieke duels, zeker als je tegen de degradatie speelt zoals wij."

"Bij Anderlecht speelden we meer technisch. In het begin had ik het hier fysiek en mentaal moeilijk mee, maar intussen heb ik me aangepast en gaat het erg goed. De eerste maanden werd ik bijna altijd vervangen of was ik invaller, maar de voorbije weken speelde ik drie keer een volledige wedstrijd", besluit Vancamp.

Vancamp speelde dit seizoen 18 wedstrijden bij Roda. 9 keer was hij titularis en in totaal was hij tot dusver goed voor 4 doelpunten.

Poll: Zal Vancamp het maken bij Anderlecht?

TAGS  I  Vancamp  I   Anderlecht  I   Roda JC

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024