Dennis bijt van zich af: "Dat is toch niet zo'n ramp als spits?"

Dennis bijt van zich af:
Vrijdag 02 maart 2018 - 06:18   I   door Redactie

Emmanuel Dennis begon als een komeet bij Club Brugge. Daarna viel de Nigeriaan echter stil. Na een serieuze terugval leunt hij nu echter weer dicht bij zijn beste vorm aan. Daar is intern wel wat aan voorafgegaan. "Ik was verkeerd om niet te luisteren naar de trainer, dat besef ik nu", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Positiewissel

"Ik had van bij het begin in mijn hoofd gestoken dat ik mezelf absoluut moest tonen", vertelt Dennis. "Door te scoren, door een assist te geven of zelfs door mee te verdedigen. Ik voel me waardeloos als ik in een match niets kan bijdragen. Dan is dat voor mij een verloren match, waarin ik het niet verdiende om opgesteld te worden."

"Weet je, een positiewissel kan je wedstrijdmentaliteit veranderen", vervolgt Dennis. "In het 3-4-3-systeem dat we in het begin van het seizoen speelden, moest ik als flankaanvaller meer verdedigen dan nu als spits, maar ik wist dat dat er bijhoorde. Meeverdedigen als spits vind ik niet zo vanzelfsprekend. Dan moet je serieuze afstanden afleggen. Ik zou liever wat afwachten rond de zestienmeter. Er staan toch nog tien ploegmaats achter me. (grijnst) Tien! Dan is het echt niet zo'n ramp dat je de bal verliest."

"Ik zou mezelf ook op de bank hebben gezet"

Dennis trainde ook niet altijd even scherp. "De filosofie van de trainer is je speelt zoals je traint. Goede trainingen betekenen in zijn ogen ook goede matchen. Hij hecht daar veel belang aan. Je kunt echter niet altijd honderd procent trainen. Soms train ik wel eens minder, ja. En dan zal de coach eerder iemand anders een kans geven."

Dennis kijkt wel kritisch naar zichzelf. "(serieus) Ik zou mezelf ook op de bank hebben gezet. Ik heb ondertussen ook door dat hij er niet op uit is, om spelers af te maken. Neen, hij wil ons beter maken. Ik zat verkeerd door niet te luisteren naar hem. Maar ik heb geleerd uit die fouten."

Poll: Vind jij Dennis een goeie aanvaller?

TAGS  I  Dennis  I   Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024