Broos laat zich uit over ontslag van Custovic

Broos laat zich uit over ontslag van Custovic
Vrijdag 02 maart 2018 - 07:04   I   door Redactie

Hugo Broos is de nieuwe technisch directeur van KV Oostende. Het is voor het eerst in zijn carrière dat de 65-jarige Broos zo'n functie opneemt. Tot dusver was Broos altijd coach. Zijn laatste kunstje was de eindwinst op de Afrika Cup als bondscoach van Kameroen. Hij werd in dat land op handen gedragen, maar later ook ontslagen.

Revanche?

Broos is nu weer in eigen land actief. Hij volgt Luc Devroe op als sportieve baas van KV Oostende. Het is iets helemaal nieuws voor hem. "Ik heb er lang genoeg over gezaagd", lacht Broos in Het Laatste Nieuws. "Dat ik niet begreep waarom ik in België niet meer aan de slag kon. Over deze kans bij KVO heb ik dan ook geen seconde getwijfeld. Het woord revanche wil ik niet in de mond nemen, maar als ik het dan toch doe, heb ik die revanche al genomen met Kameroen."

Broos zal in de komende maanden enkele belangrijke knopen moeten doorhakken. Hij zal onder meer over het lot van huidig trainer Adnan Custovic moeten beschikken. "Wat Custovic betreft zullen we zien. Nu kan ik daar niets zinnigs over vertellen, want ik weet niet hoe hij het ziet en heb hem nog niet gesproken. In ieder geval zullen we volgend seizoen niet opnieuw met dertig spelers aan de voorbereiding beginnen", zegt Broos.

Play-off 2

Over de rol van Oostende in Play-off 2 dit seizoen is Broos wel meteen duidelijk. "We gaan vol voor de winst, punt. Als je een paar matchen verliest, kun je jonge spelers inpassen, maar dat is niet het uitgangspunt", benadrukt hij.

Poll: Moet Custovic ontslagen worden?

TAGS  I  KV Oostende  I   Broos  I   Custovic

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024