"Clement is een opportunist die niet aan het geld kan weerstaan"

Vrijdag 02 maart 2018 - 08:07   I   door Redactie

Dit weekend is er het beladen duels tussen Waasland-Beveren en RC Genk. Beladen omwille van de aanwezigheid van Philippe Clement. Die was voor de jaarwisseling nog trainer van Waasland-Beveren. Hij kon echter niet aan de lokroep van Genk weerstaan en verliet de Freethiel voor de Limburgse club. Dat ligt bij de fans van Waasland-Beveren nog steeds zwaar op de maag.

"Wij hebben met hem nog een appeltje te schillen”, vertelt Wim Van Goethem, voorzitter van de supportersfederatie, in Het Belang van Limburg. “De manier waarop hij vertrokken is, zit de supporters dwars. Eerst zei hij nog te geloven in het project en wilde hij de spelers niet in de steek laten. Enkele weken later trekt hij doodleuk naar Genk."

"Voor ons is hij een opportunist die de lokroep van het geld en de roem niet kan weerstaan. Over de houding van Genk zijn we eveneens misnoegd. Hen uit play-off 1 houden? We zouden niks liever willen", klinkt het wel erg vijandig.

Dankbaarheid

Toch voegt Van Goethem er ook aan toe dat Clement veel betekend heeft voor Waasland-Beveren in die korte tijd. “Clement heeft Waasland-Beveren opnieuw op de voetbalkaart gezet”, aldus Van Goethem. “We zijn hem voor eeuwig dankbaar voor wat hij hier gerealiseerd heeft. Dankzij hem en de spelers kwam onze club opnieuw positief in de media.”

“Deze match leeft binnen alle geledingen van de club”, zegt ook WB-voorzitter Dirk Huyck. “Het bezoek van Seck en Clement zorgt toch wel voor extra spanning. Onze club is er alvast op gebrand te bewijzen dat ze ongelijk hadden om dit seizoen te vertrekken. Wij willen tonen dat we ook zonder hen een goede ploeg hebben. De ontgoocheling is intussen weggespoeld. We onthouden enkel de positieve momenten. Ik zal hem morgen hartelijk begroeten. En achteraf drinken we er nog eentje, hopelijk na een zege van ons.”

Poll: Vind jij Clement een opportunist?

TAGS  I  RC Genk  I   Clement  I   Waasland-Beveren  I   shw

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024