Kortrijk-sensatie laat zich uit over transfer naar Belgische topclub

Kortrijk-sensatie laat zich uit over transfer naar Belgische topclub
Vrijdag 02 maart 2018 - 10:40   I   door Redactie

Bij KV Kortrijk is Yevhen Makarenko sinds de komst van Glen De Boeck in geen tijd uitgegroeid tot dé draaischijf op het middenveld. Hij presteert zo sterk dat men bij Kortrijk vreest hem komende zomer niet meer aan boord te kunnen houden. "Hij is nu al te goed voor België", klinkt het in Het Nieuwsblad.

De eerste maanden bij Kortrijk waren wel zeer moeilijk voor Yaremchuk. “Ik had veel trainingsachterstand en moest mij ook aanpassen, er wordt hier veel aanvallender en opener gevoetbald dan in Oekraïne. En de ploeg draaide ook niet goed onder de vorige coach", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Het wordt moeilijk voor KVK om hem te houden. “Ik ben 26, the best is yet to come, yeah.(lacht) Natuurlijk wil ik hogerop, prijzen pakken met een topteam, of dat nu in België, Spanje, Duitsland of Engeland is. Maar vandaag ben ik echt nog niet bezig met mijn toekomst, ik wacht gewoon af.”

"Een voetbalcarrière duurt slechts 15 jaar, maar is keihard"

De Oekraïner woont in een flatje in Kortrijk. Heel wat anders dan Kiev, waar hij eerst woonde. “Kortrijk is oké. Je kan er rustig wandelen, het eten is oké… Ik mis vooral mijn vrouw Tatjana en ons zoontje Alexander, zes maanden intussen. Het was de bedoeling dat we hier zouden samenwonen. Maar het blijft sukkelen met de nodige papieren opdat vrouw en kind hier langer dan drie maanden kunnen verblijven. Crazy. Maar we zitten aan de laatste stap. En had ik het vooraf geweten, dan had ik het nog gedaan.”

“Voetbal is mijn job en een carrière duurt maar vijftien jaar. Maar het is keihard. Al kan ik de problemen nu makkelijker vergeten, nu KVK zo goed draait. Soms eens een cinemaatje of een koffie met de ploegmaats in de stad. Maar vooral skypen. Elke dag twee tot drie uren na ­elkaar. (stil) Kan ik zien hoe ­Tatjana Alexander papa leert zeggen. Maar er komt alleen maar mmmppoeeh uit."

Play-off 1

Makarenko wordt op het thuisfront van nabij gevolgd. “Mijn ouders volgen nu wel ­elke match van KVK, via streaming", vertelt hij. Makarenko hoopt dat zijn ouders hem bezig kunnen zien in Play-off 1. Kortrijk is immers sterk bezig. “Het zit zó goed in elkaar. En er is zo veel vertrouwen. We kunnen echt elke ploeg aan. Ook Club Brugge en Charleroi. Ik heb begrepen dat PO2 boring is. In PO1 kan ik mij verder tonen.”

Poll: Ben jij onder de indruk van Makarenko?

TAGS  I  KV Kortrijk  I   Makarenko  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   Standard RC Genk  I   AA Gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024