'Deze eersteklasser wil Gert Verheyen als coach volgend seizoen'

'Deze eersteklasser wil Gert Verheyen als coach volgend seizoen'
Vrijdag 02 maart 2018 - 11:39   I  

Gert Verheyen wordt vaak gevraagd als analist en co-commentator, maar naast zijn televisiewerk is Verheyen ook nog in het voetbal actief. Zo is hij momenteel trainer van de nationale U19, maar Verheyen denkt stilaan aan een stapje hogerop. Hij zou graag zijn kans krijgen bij een eersteklasser en die kans kan zich volgend seizoen al manifesteren.

Volgens La DH zou KV Oostende denken aan Gert Verheyen. Hij zou dan Custovic moeten opvolgen, wiens positie wankel staat momenteel. Verheyen zou KV Oostende terug naar een hoger niveau moeten brengen na een grijs seizoen.

Jonge (Belgische) trainers krijgen volop hun kans

Het is een tijdje lang anders geweest, maar nu kiezen eersteklassers toch voor jonge (Belgische) coaches. Ook Feyenoord koos voor een jonge trainer (Giovanni van Bronckhorst) en werd onder zijn leiding kampioen. Dit seizoen ging Club Brugge vol voor Ivan Leko en dat lijkt ook te lonen. Ondanks de vroege Europese uitschakeling lijkt Leko op weg om de landstitel te pakken met zijn Club Brugge.

Ook Racing Genk wordt momenteel geleid door een jonge coach. De Limburgers gingen Clement weghalen bij Waasland-Beveren, waar hij zeer goed werk leverde. Waasland-Beveren koos na het vertrek van Clement trouwens opnieuw voor een jonge coach, want momenteel krijgt Sven Vermant (ook ex-Club Brugge) zijn kans.

Broos beslist over toekomst Custovic

Veel zal afhangen van de evaluatie van Hugo Broos. Die gaat nu samenzitten met de huidige trainer van KV Oostende om te bekijken of beide heren op dezelfde golflengte zitten. Custovic zou tactische klasse missen en heeft minder en minder voorstanders binnen de club volgens La DH.

Broos zal in de komende maanden enkele belangrijke knopen moeten doorhakken. Hij zal onder meer over het lot van huidig trainer Adnan Custovic moeten beschikken. "Wat Custovic betreft zullen we zien. Nu kan ik daar niets zinnigs over vertellen, want ik weet niet hoe hij het ziet en heb hem nog niet gesproken. In ieder geval zullen we volgend seizoen niet opnieuw met dertig spelers aan de voorbereiding beginnen", vertelde Broos in Het Laatste Nieuws nog.

Poll: Verdient Verheyen zijn kans in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Verheyen  I   KV Oostende  I   Club Brugge  I   Waasland-Beveren  I   Broos

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024