Rode Duivel maakt weer indruk: "Kan beter worden dan Iniesta en Xavi"

Rode Duivel maakt weer indruk:
Vrijdag 02 maart 2018 - 12:05   I  

De Rode Duivels zijn aan een opmerkelijk seizoen bezig bij hun clubs. Mertens mist nooit een afspraak bij Napoli en legt Juventus het vuur aan de schenen in de Serie A. Vermaelen is herrezen en beleeft zijn tweede jeugd bij het grote Barcelona. Hazard en De Bruyne staan elke week wel ergens in het team van de week, om nog maar te zwijgen van de fitte Dembélé die plots incontournable geworden is bij de Rode Duivels.

Maar het is toch vooral Kevin De Bruyne die met de meeste eer gaat lopen. Manchester City is onder Pep Guardiola aan een fenomenaal seizoen bezig en De Bruyne plukt daar de vruchten van. Al gaat de verdienste toch vooral naar De Bruyne zelf, want hij is de draaischijf van deze machine.

Gisteren had City nog aan één helft genoeg om af te rekenen met Arsenal. De Bruyne scoorde niet en gaf ook geen assist, maar speelde wel alweer een zeer sterke wedstrijd. Zo was hij goed voor de pre-assist voor de 0-3. Dat zijn prestaties niet onopgemerkt blijven mag duidelijk zijn.

"Meer in zijn mars dan Xavi en Iniesta"

Zo werd hij na de wedstrijd vergeleken met Xavi en Iniesta, wellicht de beste middenvelders die Barcelona ooit heeft gehad. Twee iconen van Barcelona én van het moderne voetbal en net met die jongens wordt de bescheiden Kevin De Bruyne vergeleken.

“Ik denk dat De Bruyne meer in zijn mars heeft dan Iniesta en Xavi. Vanwege zijn bereik in de passing en zijn vermogen om doelpunten te maken. Iets wat hij niet zo vaak deed tot dit seizoen. Zijn verlangen ook, het is er allemaal. Wachtend totdat het gebeurt. Het is eigenlijk beangstigend want dit is nog maar het begin van iets heel speciaal", dat vertelde Martin Keown (ex-speler van onder meer Arsenal, Aston Villa en Leicester City) volgens Het Laatste Nieuws.

Ook Kompany onder de indruk van De Bruyne

Ook Kompany is onder de indruk van de prestaties van De Bruyne. Dat liet hij onlangs nog optekenen in Het Laatste Nieuws. Volgens de verdediger, die gisteren een sterke indruk achterliet, heeft hij ontzettend veel aan de inbreng van Guardiola. Maar kan hij ook nog beter worden dan hij nu al is.

“Ik denk dat Kevin geweldig profiteert van het systeem rondom hem, omdat hij zelfs niet moet kijken om de spelers te vinden. Zolang hij ongeveer weet waar ze in zich in zijn brein bevinden, dan kan hij gewoon die ballen trappen en ze zullen ook de bestemmeling bereiken. Een geweldig voordeel voor gewone stervelingen als ons. Zo’n gestructureerd en georganiseerd systeem rondom hem, brengt het beste in hem naar boven. Daarnaast heeft hij ook op andere vlakken stappen gezet: hij neemt meer verantwoordelijkheid, groeit als leider. Hij zit ook op de perfecte plaats. En nogmaals; hij kan nog beter worden dan hij al is", aldus Kompany

Poll: Kan De Bruyne beter worden dan Xavi en Iniesta?

TAGS  I  Manchester City  I   De Bruyne  I   Kompany  I   Barcelona  I   Iniesta  I   Xavi

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024