Uros Spajic heeft opvallende verklaring voor zwak seizoen van Anderlecht

Uros Spajic heeft opvallende verklaring voor zwak seizoen van Anderlecht
Vrijdag 02 maart 2018 - 12:21   I  

Anderlecht speelt geen seizoen om in de annalen van de club op te nemen. Het dreigt zelfs Europees voetbal te missen en dat zou een ramp zijn voor het grote Anderlecht. De komst van Coucke moet nu voor een soort verlossing zorgen, want tijdens de overname zat Anderlecht in een impasse.

Volgens Spajic speelde die overname een ontzettend grote rol. Spelers speelden verkrampt en er was heel wat negativiteit rond de club waar de spelers de gevolgen van moesten dragen. Het speelde dus in de hoofden van de spelers.

“De periode rond de overname van Anderlecht was echt geen gemakkelijke periode, ook niet voor de spelers. We wisten niet wat er ons te wachten stond en dat speelde in de hoofden van de spelers. Ook met de moeilijke transferperiode erbij. Iedereen en alles was negatief", aldus Spajic in La Capitale.

Wedstrijd tegen Moeskroen als springplank

Er stond heel wat druk op de wedstrijd tegen Moeskroen. De spelers wisten dat er gewonnen moest worden en Anderlecht speelde dan ook een goede wedstrijd. Al kwam het op het einde nog in de problemen en ook daar heeft Spajic een verklaring voor.

“We wisten dat het belangrijk was om de zege te pakken tegen Moeskroen. De fans begonnen nerveus te worden, maar dat is logisch. We speelden de perfecte wedstrijd tot minuut 70, maar daarna betaalden we de fouten cash. Wanneer we te veel nadenken, roepen we de problemen over onszelf af.”

Coucke de verlosser

Gelukkig is Marc Coucke er nu om orde op zaken te stellen. Hij moet de rust terugbrengen in de club. Ook in de hoofden van de spelers kan hij misschien voor de verlossing zorgen. Dat werd duidelijk met Teodorczyk, die meteen al drie keer kon scoren met Coucke in de tribune.

"De nieuwe voorzitter heeft ons zondag gesproken en dat was belangrijk. We zagen dat ook met Teo, hij speelde weer op zijn niveau van vorig seizoen.” Of Teo ook dit weekend zijn oude niveau haalt, valt af te wachten. Anderlecht heeft een moeilijke verplaatsing naar Zulte Waregem op het programma staan.

Poll: Zal Anderlecht het beter doen nu Coucke er is?

TAGS  I  Anderlecht  I   Spajic  I   Coucke

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024