"Daarom liet Hugo Broos trainerschap bij KV Mechelen links liggen"

Vrijdag 02 maart 2018 - 13:33   I  

Hugo Broos was de voorbije weken meermaals terug op het Belgische televisiescherm te zien. Na zijn avontuur bij Kameroen was de gewezen trainer van Club Brugge en Anderlecht op zoek naar een nieuwe uitdaging. In het binnen- of buitenlands, hij had naar eigen zeggen meerdere opties. Uiteindelijk koos hij voor een avontuur aan de kust, waar hij bij KVO als sportief directeur de lijnen zal moeten uittekenen.

Enkele weken geleden stond KV Mechelen, in haar zoektocht naar een nieuwe coach, nog voor de deur van Hugo Broos. Hij moest KV Mechelen in eerste klasse houden, maar Broos bedankte voor het aanbod. Volgens Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad kwam dat omdat Broos niet meer de snelheid heeft om nog dagelijks voor een spelersgroep te staan.

"De ­65-jarige Broos is te traag geworden om dagelijks voor een spelersgroep te staan. De kloof met de iPhone-generatie is te groot om een club met al zijn hectiek te trainen. Broos dacht er ook zo over en wimpelde ­enkele weken geleden KV Mechelen af", aldus Vandewalle.

Grote uitdaging bij KV Oostende

Toch kiest Broos nu niet voor de gemakkelijkste oplossing. KV Oostende naar een hoger niveau tillen wordt allesbehalve een gemakkelijke opgave. Zeker nu Coucke net vertrokken is en KV Oostende dus op zoek moet naar een nieuwe identiteit. 

"De ambities blijven hoog en de sportieve verantwoordelijkheid ligt helemaal bij Broos. Hij krijgt te maken met onduidelijke figuren die willen meedelen in een transfer, een wereld waar de meeste vertegenwoordigers van de spelers maar één vraag hebben: What's in it for me? Het wemelt van de jonge spelers die net van school komen en door hun entourage zo gek worden gemaakt dat ze zich de nieuwe Messi wanen. Het wordt een belangrijke taak voor de rechtschapen Broos om in deze jungle zijn weg te vinden. Het worden lange werkdagen, veel langer dan die als speler of trainer", weet Vandewalle.

Poll: Gaat Broos ooit nog ergens als trainer aan de slag?

TAGS  I  Broos  I   KV Mechelen  I   KV Oostende

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024