HVH komt met dramatisch nieuws over absolute sterkhouder: "Geen Play-Offs"

HVH komt met dramatisch nieuws over absolute sterkhouder:
Vrijdag 02 maart 2018 - 14:05   I  

Anderlecht won afgelopen weekend nog eens. De 5-3 tegen Moeskroen was positief, want RSCA scoorde maar liefst 5 keer. Het kreeg ook wel drie tegendoelpunt, waardoor nog maar eens bleek dat Anderlecht ontzettend kwetsbaar is achterin. Een secure verdediging zoals vorig jaar onder Weiler heeft Anderlecht dan ook niet meer.

Vanhaezebrouck zou een extra troef in handen krijgen als Kara Mbodj opnieuw zou kunnen meespelen. De Senegalese verdediger is al een tijdje geblesseerd en werd acht weken geleden geopereerd in Barcelona aan de knie. Die operatie was noodzakelijk en Anderlecht probeerde zo om Kara toch nog tijdig fit te krijgen voor de Play-Offs.

Hoop die Vanahezebrouck stilaan maar zeker begint op te bergen. Dat liet hij vandaag blijken op zijn persconferentie. Hij ziet het alvast somber in voor Kara, die amper vooruitgang boekt en zo al zeker de start van de Play-Offs mist.

"We vrezen dat hij dit seizoen niet meer in actie komt voor ons"

"Acht weken geleden werd die geopereerd aan de knie en er is nog geen vooruitgang. Het is dan ook al zeker dat hij de start van de Play-Offs niet haalt. We beginnen ook te vrezen voor de rest van de Play-Offs. Kara zelf wordt ook nerveus wat logisch hij. Hij hoopte dat het sneller zou gaan en dreigt nu zelfs het WK te moeten missen", aldus Vanhaezebrouck.

Najar en Onyekuru wel?

Er zijn nog enkele sterkhouders die in de lappenmand liggen. Zo kan Vanhaezebrouck al een hele tijd geen beroep meer doen op Najar en Onyekuru. De flankspelers revalideren volop en die kunnen misschien wel nog tijdig fit geraken voor de Play-Offs.

"Onyekuru is momenteel in de zaal aan het revalideren bij Everton. Hij moet binnen twee weken een test doorstaan en als dat lukt krijgt hij groen licht om buiten verder te trainen. Als dat lukt dan kunnen we hem in de loop van de Play-Offs misschien brengen. Met de revalidatie van Najar gaat het bovendien ook heel goed. Hij maakt de meeste vorderingen van de geblesseerden", aldus Vanhaezebrouck.

Poll: Wie zal Anderlecht het meeste missen in de Play-Offs?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanhaezebrouck  I   Kara  I   Najar  I   Onyekuru  I   Everton

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024