Anderlecht trekt naar 'zwaar gehavend Zulte Waregem'

Anderlecht trekt naar 'zwaar gehavend Zulte Waregem'
Vrijdag 02 maart 2018 - 15:50   I  

Zulte Waregem ontvangt dit weekend Anderlecht. Voor Dury het uitgelezen moment om een eerder grijs seizoen toch wat kleur te geven in het Regenboogstadion. Het speelde Europees, maar dat koste heel wat punten in de Belgische competitie. Daarom deed Zulte Waregem al een tijdje niet meer mee voor Play-Off I. Het moest zelfs even strijden tegen de degradatie.

Zulte Waregem zit de voorbije weken alweer in een betere flow. Vorig weekend boekte het nog een mooie 0-1 overwinning op het veld van streekgenoot KV Kortrijk. Eerder won het nog, met heel wat moeite, van Eupen met 3-2.

Winst tegen Anderlecht zou een 9/9 betekenen voor de mannen van Dury en een zege die ontzettend veel deugd zou doen. Toch kan Dury niet rekenen op enkele belangrijke spelers. Zo kwam Harbaoui in de winter over van Anderlecht en de Tunesiër doet het uitstekend bij Zulte Waregem.

Schorsing Harbaoui

Zijn uitstekende prestaties waren niet het enige waarmee de spits zich liet opmerken. Zo werd hij nog opgeroepen voor de Reviewcommissie na een gemene elleboog aan Eupen-verdediger Mulumba. Niet de eerste keer overigens dat de spits zich liet gaan. Daarvoor werd hij gestraft. Harbaoui moet de komende twee wedstrijden tegen Anderlecht en Lokeren vanop de zijkant toekijken. Geen wedstrijden tegen zijn ex-ploegen dus.

Blessure voor sleutelspeler

Een andere sleutelspeler die er niet kan bijzijn tegen Anderlecht is Sander Coopman. De huurling van Club Brugge tekent vaak de offensieve lijnen uit bij Zulte Waregem, maar zal vanuit de tribune moeten toekijken. Voorts ontbreken ook De Mets (knie) en Marcq (klierkloorts).

Ook Brian Hamalainen is onbeschikbaar, hij heeft last aan de knie. Bij Coopman zou er een probleem zijn met de adductoren. Met Harbaoui, De Mets en Hamalainen moet Dury noodgedwongen drie wissels doen in vergelijking met de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Voorin zal Leya Iseka wellicht zijn kans krijgen tegen zijn moederclub.

Poll: Wint Anderlecht tegen Zulte Waregem?

TAGS  I  Anderlecht  I   Zulte Waregem  I   Dury

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024