"Ik was graag hoofdtrainer geworden bij Club Brugge"

Vrijdag 02 maart 2018 - 23:29   I  

Club Brugge koos vorige zomer resoluut voor Ivan Leko als nieuwe hoofdtrainer. De Kroaat moest in de voetsporen van Michel Preud'homme treden en deed het tot dusver uitstekend. Een ietwat spijtige zaak voor Philippe Clement, die maar wat graag de nieuwe T1 van blauw-zwart was geworden.

Clement speelde tussen 1999 en 2009 bij Club Brugge en was er van 2011 tot 2017 werkzaam als beloftentrainer en assistent-coach. De logische volgende stap was Preud'homme opvolgen, maar Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert dachten er anders over. Zij stelden met Ivan Leko een andere ex-speler aan als nieuwe trainer.

"Ik was heel erg overtuigd van de Brugse spelersgroep"

Dat Leko, na een korte aanpassingsperiode en een vroege exit in Europa (Club Brugge haalde niet eens de poulefase van de Europa League, nvdr.) zulke goede resultaten wist neer te zetten, verrast Clement niet. "Neen. Daarom was ik daar ook graag hoofdtrainer geworden, omdat ik heel erg overtuigd was van de kwaliteiten die ze al hadden voor het seizoen", zegt de huidige trainer van KRC Genk in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

Op het einde van vorig seizoen hielp Clement als T2 zelfs nog mee de huidige spelerskern te vormen. "Ik heb ook nog Marvelous Nakamba mee gescout", vertelt Clement. "Ik wist dat ze het goed gingen doen."

"Ik doe niet aan carrièreplanning"

De gewezen Rode Duivel vatte het seizoen aan als trainer van Waasland-Beveren, maar zijn goede prestaties brachten hem inmiddels al naar de Luminus Arena, waar hij coach werd van Genk. Toch is Clement allesbehalve bezig met het plannen van zijn carrière.

"Nee. Dat had ik ook nooit als speler. Het zou wel eens kunnen dat ik hier lang blijf, misschien wel heel lang, als ik kan blijven werken zoals ik het wil. Mijn doelen, mensen beter maken en winnen, waren met Waasland-Beveren moeilijker geworden op lange termijn. Hier kan dat wel. Ook dat heeft meegespeeld in mijn beslissing", besluit de 43-jarige oefenmeester.

Poll: Had Clement de nieuwe hoofdcoach van Club Brugge moeten worden?

TAGS  I  Clement  I   Club Brugge  I   RC Genk  I   Waasland-Beveren

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024