Wilmots verklapt (mogelijke) nieuwe uitdaging als trainer: "Waarom niet?"

Wilmots verklapt (mogelijke) nieuwe uitdaging als trainer:
Zaterdag 03 maart 2018 - 10:11   I  

Marc Wilmots zit sinds zijn passage bij de nationale ploeg van Ivoorkust alweer een tijdje zonder werk. De gewezen bondscoach van de Rode Duivels sluit evenwel niet uit dat hij binnenkort voor een verrassend uitdaging kiest.

Naar aanleiding van de wedstrijd tussen KV Mechelen en Standard – twee ex-clubs van Wilmots – haalde de Franstalige krant La Dernière Heure de trainer even uit de vergeethoek. Wilmots sprak niet alleen over Mechelen en Standard, maar ook over zijn carrière als T1.

Wilmots zegt niet op voorhand ‘neen’ tegen Standard, al kan het ook zijn dat hij voor een héél ander project kiest. “In het leven is alles mogelijk”, pakt de ex-bondscoach van de nationale ploeg uit met een groot cliché. “We zien later wel. Wie weet trek ik wel naar China. De markt is nog open.” (lacht)

"Dit Standard moét play-off 1 halen"

Dit seizoen pikte Wilmots nog niet veel wedstrijden op Sclessin mee. Twee keer was hij er te gast. “Maar ik heb ook twee kinderen waar ik me mee bezighoud. Vooral Reno krijgt nu mijn aandacht, omdat hij nog maar net in Italië bij Avellino speelt.”

Over Stanard heeft Wilmots desondanks een duidelijke mening. “Ik ken Ricardo Sa Pinto niet, dus ga ik ook niet over hem praten. Maar ik weet wel dat de club momenteel te veel over de arbitraire beslissingen praat. Als ik het rapport van Standard zie, dan valt mij één iets op: 38 op 84, dat is veel en veel te weinig voor een ploeg die altijd bij de eerste vier in het klassement moet staan. De huidige, goed uitgebalanceerde kern, moét play-off 1 halen. Dat is duidelijk voor mij.”

Poll: Zou Wilmots een goede trainer voor Standard?

TAGS  I  Wilmots  I   Sa Pinto  I   Standard  I   China

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024