Tielemans onderging opmerkelijke transformatie: “Het was nodig”

Tielemans onderging opmerkelijke transformatie: “Het was nodig”
Zaterdag 03 maart 2018 - 11:51   I  

Youri Tielemans ruilde RSC Anderlecht vorige zomer in voor een avontuur bij de Franse topclub AS Monaco. De 20-jarige middenvelder is vooralsnog geen onbetwiste titularis bij de club uit het prinsdom, maar blikt voorlopig tevreden terug op zijn tijd in de Ligue 1.

De voorbije jaren onderging Tielemans een enorme transformatie. Hij werd naar eigen zeggen veel sterker. “Ik herinner me nog goed mijn eerste wedstrijd in eerste klasse. Het was tegen Sporting Lokeren. Ik was op dat moment misschien wel smaller, maar mijn vetpercentage was hoger. Ondertussen ontwikkelde ik meer spiermassa en zakte mijn vetpercentage tot onder de 8%. Het was nodig, want de Ligue 1 is een veeleisendere competitie dan de Jupiler Pro League.”

“De mensen denken dat er in Frankrijk enkel en alleen technischer voetbal wordt gespeeld, maar er is meer dan dat. Op alle vlakken gaat het een stap sneller en wordt er meer verwacht van de spelers. Ook op tactisch vlak staan clubs hier verder. Dat is waar ik naar op zoek was toen ik Anderlecht wilde verlaten. Ik wist dat dit de juiste stap in mijn carrière zou zijn.”

“Ik wil mijn potentieel maximaal benutten”

Al bij al is Tielemans ook tevreden over zijn eerste maanden bij Monaco. “Ja. Er was een periode waarin ik minder aan de bak kwam, maar ik had tijd nodig om aan de manier van spelen te wennen. Uiteindelijk heeft die mindere periode me goed gedaan. Ik kon me rustig aanpassen. Het enige minpunt tot dusver was de blessure aan mijn knie, die me even heeft afgeremd. Gelukkig ben ik sterker teruggekomen.”

Dat de Rode Duivel kritiek te verduren kreeg toen hij op de bank zat, deert hem niet. “Ach, dat is nu eenmaal wat journalisten doen, hé. Ik doe mijn ding op het veld en ik weet waar ik naartoe wil. Sommigen hebben de indruk dat ik sinds het begin van mijn carrière voorbestemd ben om het te maken. Maar de waarheid is dat je niet op voorhand kan beslissen wat je zal bereiken. Al ga ik er alles aan doen om mijn potentieel maximaal te benutten. Dat is zeker”, besluit Tielemans.

Poll: Zal Tielemans de absolute top halen?

TAGS  I  Tielemans  I   Monaco  I   Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024