Tielemans over sterkhouder Anderlecht: "Ik weet dat hij weg wil"

Tielemans over sterkhouder Anderlecht:
Zaterdag 03 maart 2018 - 13:27   I   door Redactie

La Dernière Heure zocht Youri Tielemans op voor een gesprek. De middenvelder van AS Monaco volgt zijn ex-club Anderlecht nog wel. Daar gaat het uiteraard niet zo goed. Bovendien wilde zijn maatje Leander Dendoncker weg, maar de middenvelder kreeg de kans niet. RSCA wilde hem niet laten gaan.

Coach Hein Vanhaezebrouck heeft Dendoncker overigens in de defensie gezet. "Ik vond het prima met hem naast mij op het middenveld", aldus Tielemans. "Het was een geweldige samenwerking, want ik kon altijd op hem rekenen." 

Zelf kon Tielemans vertrekken afgelopen zomer, Dendoncker moest blijven dit seizoen. "Voor mij was het een goed moment om te vertrekken", zegt Tielemans. "Het klinkt misschien een beetje egoïstisch, maar het is wel zo. De club wilde de transfer van Leander blokkeren, maar dat is hun probleem. Ik kan daar niet over oordelen. Ik weet dat Leander progressie wil maken en iets wil ontdekken, zoals ik nu."

Gouden Schoen

Tielemans eindigde bij de verkiezing van de Gouden Schoen overigens op de tweede plaats. Hij had de eerste stemronde gewonnen, maar in de tweede stemronde sprong Ruud Vormer nog over hem. "Alles werd in één ronde gespeeld. Ik hoopte er niet echt op", reageert Tielemans. "Ik weet dat er meer stemmen zijn in de tweede ronde en het was dus onmogelijkvoor mij.

"Maar ik ben er nog steeds trots op dat ik als tweede ben geëindigd, en dat enkel met punten tijdens de eerste stemronde. Ik had graag deze trofee willen hebben tijdens mijn periode in België, maar ik ben afgelopen zomer vertrokken met de titel op zak en de trofee van 'Profvoetballer van het Jaar'. Het was dus toch een leuk afscheid. "

Poll: Mist Anderlecht Tielemans?

TAGS  I  Anderlecht  I   Tielemans  I   shw

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024