'Benfica neemt opvallende beslissing over toekomst Mile Svilar'

'Benfica neemt opvallende beslissing over toekomst Mile Svilar'
Zaterdag 03 maart 2018 - 16:55   I  

Het is al een tijdje stil geweest rond Mile Svilar. De doelman kreeg al snel het vertrouwen van trainer Rui Vitoria, onder andere ook in de Champions League. Echt overtuigen kon de jonge doelman dan weer niet, waardoor hij zijn statuut als reservedoelman niet van zich af kon keepen. Ook dat statuut lijkt hij te gaan verliezen.

Het Portugese O Jogo weet namelijk dat Benfica komende zomer een nieuwe doelman zal zoeken met wat meer ervaring. Die zou dan de nieuwe concurrent moeten worden van eerste doelman Bruno Valera. Daardoor zou Benfica Mile Svilar niet echt meer nodig hebben op korte termijn.

Zo komt Svilar ironisch genoeg in dezelfde situatie terecht als destijds bij Anderlecht. Ook toen was hij reservedoelman, maar werd de concurrentie met Boeckx én Sels hem te veel. Hij koos dan ook voor een Portugees avontuur, maar dat dreigt geen succes te worden.

Oplossing voor Svilar

Benfica zou wel nog geloven in Svilar op langere termijn. De Portugezen zouden hem volgend seizoen willen verhuren en hem ervaring laten opdoen. Op latere leeftijd zou hij dan eerste doelman kunnen worden van Benfica. Opnieuw een plan dat ook Anderlecht in gedachten had.

Dure vogel

Kopers zullen zich niet snel aanbieden. Deze week lieten Portugese media nog weten dat er een serieuze afkoopsom in zijn contract is opgenomen. Een bedrag dat veel te hoog ligt en dat geen enkele club zal willen betalen. Zeker niet voor een reservedoelman.

Svilar ligt bij Benfica nog onder contract tot 2022. Er staat een opstapclausule van liefst 60 miljoen euro in zijn contract, zo lieten Portugese bronnen weten. Wie hem dus wil kopen, moet dus wel heel diep in de geldbeugel tasten. Uiteraard wil voorlopig geen enkele club dat bieden. Daar zal hij eerst titularis voor moeten worden bij Benfica.

Poll: Had Svilar bij Anderlecht moeten blijven?

TAGS  I  Anderlecht  I   Benfica  I   Svilar

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024