"Als ze niet willen dat we naar play-off 1 gaan, moeten ze dat zeggen"

Zaterdag 03 maart 2018 - 22:45   I  

Met de laatste speeldag van de reguliere competitie in het vooruitschiet, komen nog steeds vier ploegen in aanmerking voor een deelname aan play-off 1: KRC Genk, Standard, Antwerp en KV Kortrijk. Voor laatstgenoemde wordt het wel een erg moeilijke opdracht.

Na een nederlaag op het veld van Club Brugge heeft KVK zijn lot immers niet meer in eigen handen. Het moet op de laatste speeldag winnen van Sporting Charleroi en hopen dat Genk en/of Standard met de punten morsen.

Trainer Glen De Boeck gaf na afloop van de match in het Jan Breydelstadion toe dat Club Brugge de betere ploeg was, maar had duidelijk moeite om het verlies te accepteren. "De beste ploeg heeft gewonnen en we hebben gestreden met de middelen die we hebben. Een punt had een opsteker kunnen zijn. We moeten volgende week nu winnen tegen Charleroi", aldus De Boeck bij Sporza.

Penalty

Dat De Kerels in de slotfase geen strafschop kregen na vermeend handspel, zat De Boeck érg hoog. "Op het einde hadden we een penalty moeten hebben. Een tweede doelman in de zestien is altijd strafschop."

"Als ze niet willen dat we naar PO1 gaan, dan moeten ze dat zeggen", foeterde De Boeck. "Ook tegen Eupen en Zulte Waregem was het zo. Dat is moeilijk voor de jongens. Het is niet omdat je al een strafschop hebt gekregen en je op Club Brugge speelt, dat die tweede niet gefloten moet worden."

Poll: Zal KV Kortrijk play-off 1 halen?

TAGS  I  De Boeck  I   KV Kortrijk  I   RC Genk  I   Standard  I   Antwerp  I   Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024