Clement geschokt door Waasland-Beveren: “Moeilijkste moment uit carrière”

Clement geschokt door Waasland-Beveren: “Moeilijkste moment uit carrière”
Zondag 04 maart 2018 - 08:38   I  

KRC Genk won zaterdagavond met het kleinste verschil op het veld van Waasland-Beveren. Door de overwinning staan de Limburgers opnieuw een stap dichter bij een deelname aan play-off 1. Ondanks de overwinning van zijn ploeg, beleefde Genk-trainer Philippe Clement een avond met wisselende emoties.

Voor Clement was het een terugkeer naar de ploeg waar hij aan het seizoen begon. Vlak voor de jaarwisseling besliste de gewezen verdediger evenwel om Waasland-Beveren in te ruilen voor een avontuur bij Genk. Iets wat niet alle supporters van De Leeuwen hem in dank afnamen. Zaterdagavond ontrolde een deel van de fans zelfs een spandoek met een duidelijke boodschap: ‘Welkom, Judas’. Daarnaast werd Clement ook op niet zo vriendelijke spreekkoren getrakteerd.

“Het was het moeilijkste moment uit mijn carrière”, deed Clement na afloop van de wedstrijd tussen Waasland-Beveren en Genk uit de doeken. “Ik wist dat ik hartelijk zou ontvangen worden, maar ook dat er kritiek zou komen van sommige supporters. Op dat moment moet je dat even incasseren”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Play-off 1(?)

De negatieve sfeer maakte na negentig minuten wel plaats voor een goed gevoel. Want… Genk is bijna waar het wil zijn: in play-off 1. “Over heel de wedstrijd gezien is deze overwinning verdiend, al bleef mijn hart even stilstaan toen die kopbal van Waasland-Beveren maar nipt naast de paal buitenging. We hebben in ieder geval een grote stap richting play-off 1 gezet. Twee maand geleden geloofde niemand daar nog in.”

Poll: Haalt Genk play-off 1?

TAGS  I  Clement  I   Waasland-Beveren  I   RC Genk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024