Doodsoorzaak Fiorentina-kapitein Davide Astori (31) bekend

Doodsoorzaak Fiorentina-kapitein Davide Astori (31) bekend
Zondag 04 maart 2018 - 16:30   I  

Er zijn zo van die momenten waar de relativiteit van het voetbal je hard in het aangezicht trapt. Vandaag is zo een dag. Fiorentina heeft laten weten dat kapitein Davide Astori deze nacht overleden is. Fiorentina was op uitzondering voor de wedstrijd tegen Udinese. Deze is nu afgelast.

Fiorentina was op afzondering om de wedstrijd van vandaag tegen Udinese voor te bereiden. Door de gebeurtenissen van deze nacht werd die partij al afgelast. Later vandaag werd beslist om ook de andere wedstrijden van vandaag in de Serie A uit te stellen.

Bericht van Fiorentina

Ook Fiorentina heeft inmiddels al zelf gereageerd op het nieuws. "Met diepe droevenis laat Fiorentina weet dat het deze nacht afscheid moest nemen van haar kapitein, Davide Astori. Uit respect voor de familie en nabestaanden vragen we alvast om de experts in alle rust hun werk te laten doen."

De Italiaan speelde sinds 2016 voor Fiorentina. Hij werd wel eerder ook een seizoen uitgeleend aan Fiorentina. Voordien speelde hij voor Cagliari, AC Milan en AS Roma. Dit seizoen scoorde hij al 7 keer en gaf hij 5 assists in de Serie A. Straffe cijfers voor een centrale verdediger. Astori (31) speelde 14 interlands voor Italië.

Update: Doodsoorzaak gekend

Toen het nieuws deze morgen bekend werd, was de doodsoorzaak nog niet gekend. De procureur van Udine heeft intussen laten weten dat Astori overleed aan een hartstilstand. Astori was met zijn team Fiorentina op afzondering in een hotel in Udine, daags voor de wedstrijd tegen Udinese.

TAGS  I  Fiorentina  I   Astori  I   Udinese

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024