Keepersprobleem? Vermeer is scherp voor eigen ploegmaats na zege tegen KVK

Keepersprobleem? Vermeer is scherp voor eigen ploegmaats na zege tegen KVK
Zondag 04 maart 2018 - 13:50   I  

Gisteren kon Club Brugge nog eens winnen. Het won met 2-1 van KV Kortrijk, maar die score had een pak hoger kunnen, en eigenlijk ook moeten, liggen. Club Brugge creëerde heel veel kansen, maar scoren lukte zo moeizaam. Diaby, Wesley, Vanaken, Vormer,... Allemaal lieten ze wel enkele kansen onbenut.

Een hele poos lang was het grote probleem bij Club Brugge de doelman. Eerst Horvath die enkele keren in de fout ging en nadien ook Hubert. Butelle zorgde nadien even voor wat stabiliteit maar hij mocht toch vertrekken naar Frankrijk. Met Gaboelov en Vermeer haalde Club Brugge twee ervaren doelmannen in huis.

De Rus kon niet meteen overtuigen en moest zich heel vaak omdraaien. Grote blunders maakte hij dan weer niet. Vermeer kreeg zijn kans en ook hij begon wat twijfelend, maar is de laatste weken toch gegroeid. Gisteren moest hij zich enkel gewonnen geven vanop de stip (een bal die hij bijna had trouwens), voor de rest speelde de Nederlander een prima partij.

Keepersprobleem opgelost

Vermeer lijkt dan ook definitief de eerste doelman van Club Brugge te gaan worden. Het keepersprobleem lijkt daarmee alvast van de baan. Het is dan ook ironisch dat net nu de voorhoede het wat laat afweten. Al die kansen bij elkaar voetballen is mooi, maar er maar twee benutten is een pak minder fraai.

Dat haalde uitgerekend doelman Vermeer na de wedstrijd aan. Hij was dan ook scherp over het aantal gemiste kansen, waarmee Club het zichzelf moeilijker maakte dan nodig was. "We maken het zoals afgelopen wedstrijden onnodig spannend. Vanaf het begin hebben we gedicteerd, maar doelpunten maakten we niet. Uiteindelijk trekken we het hier toch over de streep", aldus Vermeer voor de camera van Club TV.

Vormer voelt zich terug goed

Ook Vormer haalde het aantal kansen aan, al ziet hij daar vooral het positieve in. "Ik heb genoten weer. Je creëert zoveel kansen en dat geeft zo een goed gevoel. Alleen die ballen moeten nog binnen. We speelden enkele keren gelijk, maar deze overwinning was dik verdiend."

Poll: Zal Club Brugge zich het in de Play-Offs gaan beklagen als ze de kansen blijven missen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Vermeer  I   Vormer  I   KV Kortrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024