Kreeg KV Kortrijk een onterechte penalty? 'Dader' Mechele weet meer (Video)

Kreeg KV Kortrijk een onterechte penalty? 'Dader' Mechele weet meer (Video)
Zondag 04 maart 2018 - 15:33   I  

Club Brugge heeft gisteren nog eens een wedstrijd kunnen winnen, al ging dat niet van een leien dakje. Club Brugge had de wedstrijd onder controle en kwam via Diaby ook op voorsprong, maar uit het niets kwam KV Kortrijk op gelijke hoogte. Ajagun ging neer na een licht contact met Brandon Mechele en de bal ging meteen op de stip.

Een heel lichte penalty en ook eentje die ter discussie staat. Na de wedstrijd dacht Brandon Mechele, die de fout beging, er het zijne van. Volgens de verdediger was het een erg lichte strafschop die er trouwens ook niet had mogen komen. Voordien was er namelijk een buitenspelfase.

"Ik laat hem te gemakkelijk wegdraaien en dan raak ik hem wel licht. Maar hij valt veel later ook dus of dat penalty was weet ik toch niet. Bovendien was het blijkbaar offside vooraf, dus had die fase er ook eigenlijk niet mogen komen", aldus Mechele voor de camera van Club TV.

Limbombe doet het weer

Gelukkig voor Club Brugge was er opnieuw Anthony Limbombe die voor de verlossing kon zorgen. De flankspeler werd deze week nog beloond met een contractverlenging tot 2021 en bedankte dus meteen voor het vertrouwen.

Eerst was er het goed doorjagen van Mitrovic die zo Vormer vond op de rechterflank. Die behield het overzicht en vond Limbombe die met een knappe volley Kaminski kon verschalken. Al had het nooit zo spannend mogen worden, want Club Brugge voetbalde heel veel kansen bij elkaar.

Focus op Play-Off I

Na de wedstrijd was Limbombe dan ook tevreden met zijn eigen inbreng. Nu Club nog eens kon winnen kunnen ze alvast met vertrouwen richting Play-Off I werken. Volgende week staat er nog een moeilijke verplaatsing naar STVV op het programma.

"Ik ben voor de vierde keer matchwinnaar, denk ik. Het was een mooi doelpunt en ik ben er heel blij mee. Ik wilde in de slotfase nog eens scoren, maar ik had beter naar een ploegmaat gespeeld. Het was een moeilijke wedstrijd. We moeten de kansen afmaken in de eerste helft. Gelukkig is het goed gekomen. Volgende week moeten we ook winnen nu. Pas dan kunnen we aan de PO denken", aldus Limbombe volgens Sporza.

Poll: Was het strafschop voor KV Kortrijk?

TAGS  I  Club Brugge  I   KV Kortrijk  I   Mechele

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024