Vercauteren bijzonder scherp voor eigen spelers: "Dat had ik niet gevraagd"

Vercauteren bijzonder scherp voor eigen spelers:
Zondag 04 maart 2018 - 19:13   I  

Cercle Brugge moest vandaag op bezoek bij Beerschot Wilrijk voor de eerste wedstrijd van de promotiefinale. Cercle Brugge is na de sterke voorbije maanden de grote favoriet, maar ook Beerschot Wilrijk is erop gebrand om terug te keren naar 1A. Dan zouden voetbalfans zich kunnen voorbereiden op de kraker tussen Antwerp en Beerschot Wilrijk.

De ploeg van Marc Brys deed vandaag alvast een goede zaak. Het won met 1-0 en trekt zo met een kleine voorsprong naar Brugge volgende week. Belangrijker misschien nog is dat Beerschot Wilrijk geen goal tegenkreeg. Een uitdoelpunt had een serieus verschil kunnen maken voor Cercle.

Na de wedstrijd was trainer Frank Vercauteren dan ook wat teleurgesteld over de wedstrijd. Zijn ploeg speelde niet goed genoeg en kon dan ook geen aanspraak maken op een doelpunt. Al vond de trainer van Cercle wel dat 0-0 eerlijker was geweest.

Onverzorgd voetbal

Cercle speelde niet goed en dat is toch vreemd. Zeker na de betere wedstrijden van de afgelopen maanden. De spelers deden niet wat er vooraf was gevraagd. Dat vertelde de trainer van groen-zwart zelf na de wedstrijd. Hij had dat doelpunt liever niet zien vallen.

"Vooraf is nog zo gezegd dat we geen risico's moesten nemen. We moesten geen spektakel brengen vandaag. Het wordt afgestraft en die goal kan heel belangrijk zijn. Bij ons waren de passes en voorzetten niet goed genoeg. We speelden niet simpel genoeg. In plaats van de vrije man te zoeken deden we het met lange ballen. Dat was niet gevraagd. Volgende week zullen we een gelijkaardige wedstrijd zien, al zullen wij een ander gelaat moeten tonen. Beerschot Wilrijk zal spelen zoals vandaag, wij moeten scoren", aldus Vercauteren.

Flater van de doelman

Dat doelpunt van Beerschot Wilrijk kwam er trouwens na een flater van de doelman van Cercle. Nardi ging pijnlijk in de fout en tikte de bal in de voeten van spits Placca. Die kon eenvoudig in het lege doel leggen. Toch was Vercauteren eerder mild voor de doelman na de partij.

"We hebben voor een groot deel gedaan wat we moesten doen. Offensief was het misschien te weinig, maar dat was bij Beerschot Wilrijk dan ook zo. Normaal is dit een match die op 0-0 eindigt en dan zouden we blij zijn. Maar de manier waarop die goal valt is jammer. Iedereen maakt fouten, dus ik verwijt de doelman niets, maar hij heeft toch zijn taak niet helemaal uitgevoerd", aldus Vercauteren.

Poll: Wie promoveert?

TAGS  I  Beerschot Wilrijk  I   Cercle Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024