Belgische eersteklassers betuigen massaal medeleven na overlijden Astori

Belgische eersteklassers betuigen massaal medeleven na overlijden Astori
Zondag 04 maart 2018 - 21:15   I  

Vanmorgen werd de voetbalwereld wakker met het trieste nieuws dat Davide Astori, de 31-jarige aanvoerder van Fiorentina, overleden is. De verdediger was op hotel met de ploeg om in alle rust de wedstrijd van vandaag tegen Udinese voor te bereiden. Hij stierf in zijn slaap na een hartaanval.

Uiteraard reageerde de voetbalwereld massaal op het overlijden. Van over de hele wereld kwamen de steunbetuigingen aan Fiorentina en de familie en vrienden van Astori binnen. Zo reageerde Buffon met een prachtige boodschap voor zijn landgenoot. Ook andere iconen uit de voetbalwereld reageerden geschokt.

De bal rolde niet vandaag in Italië

De Italiaanse voetbalbond heeft beslist om ook alle andere wedstrijden die vandaag gespeeld moesten worden af te lassen. Dat waren er zeven in totaal. Uit respect voor Davide Astori rolde de bal vandaag dus niet in de Serie A.

Het was de spelersvakbond die met de vraag kwam om alle wedstrijd af te lassen. Op dat voorstel ging de Italiaanse voetbalbond in. De wedstrijd tussen Genoa en Cagliai zou om 12.30 uur beginnen. Voor 15.00 uur stonden er vijf wedstrijden op het programma: Atalanta Bergamo - Sampdoria, Benevento - Hellas Verona, Chievo Verona - Sassuolo, Torino - Crotone en Udinese - Fiorentina. De topper tussen AC Milan en Inter moest de speeldag afsluiten.

Belgische eersteklassers tonen medeleven

Ook vele Belgische eersteklassers reageerden op het nieuws. Via Twitter lieten ze weten diep geschokt te zijn door het trieste overlijden. In heel wat talen gebeurde dat overigens. Het overlijden van de jonge vader liet duidelijk een zeer diepe indruk na bij iedereen.

TAGS  I  Fiorentina  I   Astori  I   Udinese  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Standard  I   AA Gent  I   Antwerp

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024